onsdag 20. oktober 2010

Norges niende beste festivalbilde!

Da vi i sommer var på Vinjerock, hadde vi en uformell fotokonkurranse, under Thomas Dybdahls konsert. I etterkant ble det utlyst en fotokonkurranse hos musikkbloggeren Rockman, hvor han etterspurte Norges kuleste konsert-/festivalfoto 2010. Backen slengte inn bildene fra Vinjerock, og tror du ikke at han fikk en liten påskjønnelse i retur. Lite visste vi at dette var en avstemmingskonkurranse, så helt uten å plage sine venner, eller sitte timesvis å stemme på seg selv ble bildet hans kåret til Norges niende beste konsert-/festivalfoto 2010. En artig liten overraskelse er på vei i posten, og vi smiler langt inn i ansiktet her vi sitter med både Norges Beste Reiseblogg og Norges niende beste konsert-/festivalfoto 2010.

torsdag 14. oktober 2010

Beito på egenhånd

Da har vi for første gang på veldig lenge delt oss i reisesammenheng. Ikke at vi har reist så langt, men denne reisebloggen fungerer som reiseforsikringa: forlat hjemmet og den er gyldig! Bjørnbacken befinner seg i Oslo og setter inn kjøkken i leiligheten han skal selge, mens jeg, da altså Kjersti, har tatt meg langhelg på fjellet.
Foreløpig har jeg ikke utrettet så veldig mye annet enn å kose meg, noe som forsåvidt også var målet, men jeg tenkte bare jeg skulle vise fram de fine fargene som befant seg på himmelen da jeg kjørte oppover i går ettermiddag. Jo lenger ned sola gikk, jo mer fantastisk ble det. Det blir jo aldri helt det samme på bilder, men et lite inntrykk får dere jo.
Jeg skal tilbringe hele helga her oppe. I morra kommer besteste AnnaBanana og vi har også hørt rykter om at det kommer til å være flere kjentfolk i området disse dagene, så det lover godt for hygge og kos. I tillegg er det Beatles-festival her oppe i helga, så den må nok sjekkes ut, samt Fryd og Gammen-festivalen, der blant annet Jon Schau bidrar. Så med to festivaler samme helg bør det bli ei bra helg rett og slett, men god stemning og mye liv.

mandag 11. oktober 2010

Favorittbildene fra USA

Vi har gjort et lite utvalg av våre mange bilder fra USA. Klikk her for å ta en liten titt.
(Bedre sent enn aldri!)

tirsdag 5. oktober 2010

Hei, nye lesere!

Siden vi de siste dagene har hatt litt presse (Ticket, Reise & Ferie, Nettavisen, Adressa, Boarding), og muligens også kanskje har fått oss et par nye lesere, tenkte vi det var greit å presentere oss. I starten var det stort sett familie og nære venner som fulgte oss på tur, så vi så ingen grunn til å beskrive vår bakgrunn noe nærmere, men her kommer bittelitt info til dere andre.

Vi er Per-Erik Bjørnback og Kjersti Beck, derav det ekstremt fantasifulle navnet Beckback. Siden dette i all hovedsak er en reiseblogg, klang det fint å legge til Backpack i navnet også. Vi er forlovede, forelskede samboere, som overhodet ikke har penger igjen til å gifte seg - men Kjersti har ring!
Per-Erik:
* 28 år gammel fra Skien
* Grafisk ingeniør, med utdanning fra HiG.
* Jobber nå på Profilhuset Grafisk i Kolbu, og er en mester på logoer, design, kampanjeaviser og andre trykksaker, fotografering og den gode samtalen. Glad i lek og moro.
* Se www.stylebyperik.no for jobber han har gjort for tidligere arbeidsgivere som Sukker Design og Bjorvand og Skarpodde.
* Spiller bass, piano, trompet, fløyte, triangel, gitar og bongotrommer.
Kjersti:
* 31 år gammel fra Toten
* Har tidligere jobbet blant annet i Radio1 Trondheim, RadioAdressa og TVInnlandet. Har også 42 kamper for det norske landslaget i håndball, men er nå avdanket og lat. Jobber som superklubbsjef hos Torkehagen Sport på Gjøvik.
* Når hun finner det for godt skriver hun noen ord og legger ut bilder på minsinmening.blogspot.com, men det har ikke vært så ofte i det siste.
* Spiller på mange strenger, men ingen som lager musikk (parampisj)
Vi prøver så godt vi kan å svare på henvendelser angående reisetips og deler mer enn gjerne våre erfaringer. Vi kommer også til å publisere noen restinnlegg fra reisen, i tillegg til å blogge så fort vi er på farten/hjul/vinger/fjellsko.

lørdag 2. oktober 2010

Fy fasán for en lørdag

Det har nå gått litt over ett døgn siden vi fikk gledesbeskjeden om at vi er Norges Beste Reiseblogg. Uten engstelse for å takke for mye, så gjør vi det igjen: Tusen takk til juryen, våre lesere og våre nå bunnskrapte sparekontoer for at dette har skjedd.

Backen dro til Oslo i går for å forberede overrekkelse. Han varmet opp med å rive 50% av et kjøkken, iførte seg sin kjære Hyggepiece (ja, han er kanskje tre år for sent ute ifølge de som kan trend og slikt, men makan til koseplagg skal man lete lenge etter) for så å redigere litt bilder. Becka på sin side hadde en firmamessig selskapelighet på Gjøvik, og kom med bussen til storbyen i dag. Sammen slo BeckBack ned resten av kjøkkenet, iførte seg finstasen og dro til Grünerløkka.
Vi hadde avtalt å møtes på Chillout, et reisesenter som ligger i Markveien 55, med Kilroy-reisedesk, kafé med fristende kanelsnurrer, stor reisebokavdeling og et godt utvalg av reiseeffekter. Her møtte vi Kjersti fra Reiser & Ferie og Kaja fra Ticket, to hyggelige jenter som disket opp med varm drikke til forrett, og et gavekort på 10.000 nystøpte, norske kroner til hovedrett og dessert. Vi ble sittende å prate med jentene en god stund, litt om løst, litt om fast og mye om reise.

Etter premieoverrekkelse, fotografering og kaffe gikk turen til Mito Sushi & Wok som ligger i Thv. Meyers gt. 85. De serverte oss et sushi-måltid som ga tre tomler opp, noe vi fint kan leve med.
Nå sitter/ligger vi i leiligheten i Oslo uten kjøkken og møbler, men med seng, arbeidspult, trådløst nett, iPad og laptop. Som en uoffisiell kåring av overnattingssted kan vi nok ikke gi plassen mer enn en og en halv BeckBack-stjerne, grunnet litt kummerlige kår, men vi kan i hvert fall kalle det hjemme.

Smågodt er deilig, sier Beck i en kommentar.

fredag 1. oktober 2010

For en fest!!

Som vi har nevnt tidligere, ble vi i mai kåret til delvinner i Norges beste reiseblogg, en konkurranse arrangert av Nettavisen, Reiser & Ferie og reisebyrået Ticket. Siden reisen vår var over på det tidspunktet tenkte vi noe sånn som "Det var jo kjempehyggelig, men siden bloggen heretter kommer til å bevege seg i sakte tempo (vi ønsket ikke at BeckBack Backpack skulle bli en hverdagsblogg, og med det fjerne seg fra meningen med bloggen, reise) er det vel ikke stor sjanse for at dette skal bli noe mer enn en delseier". Så feil kan man ta! I dag ringte telefonen til Beck, og andre enden kunne fortelle at vi er kåret til Norges beste reiseblogg. Dette er rett og slett Giga-Megakuli (siden vi er i bits- 'n' bytes-land)!!

Her er juryens uttalelse:
"Bloggen er velskrevet og morsom, har et flott og enkelt design, mange og gode bilder og innlegg i tillegg til at bildene er godt organisert. Bloggen gir reiselyst og er til nytte for leseren med blant annet beskrivelse og terningkast av overnattingssteder og morsomme innslag, som Mojito-guide på Cuba." Du kan lese hele saken her.

I morgen skal vi til Oslobyen for å møte konkurransens representanter, og motta premien som er et reisegavekort på 10.000 blankpolerte, norske kroner! Dette betyr mer reise, mer blogging og mange flere ferietimer sammen for BeckBack! SINNSYKT!

Vi vil gjerne få hedre to av våre favorittblogger Soletraveller og Anas Univers.

God helg alle sammen. Vi skal feire med rødbrus og riving av kjøkken! For en fest!