søndag 27. september 2009

Freeman Lodge, Melbourne

Freeman Lodge ligger i 153 Hoddle Street, Richmond i Melbourne. Dette ligger ca 20 minutter gange fra sentrum eller $ 14 med Taxi fra busstasjonen (per 12. september 2009). Hostelet har vært der i en årrekke, men de siste fem årene har det skiftet eier, og nå er det Bob og hans kone som driver stedet. Det virker som om alle gjestene stifter et ganske nært kjennskap til Bob, da han driver plassen, er svært hjelpsom og i tillegg ikke redd for å slå av en prat. Freeman Lodge er mer bygget opp som et privathus med 16 utleierom, der gjestene benytter samme kjøkken som Bob. Rommene bærer preg av at mange har bodd her tidligere, med bøker i hyllene, og backpacker i veggene. Standaren er helt fin. Rent men sjarmerende slitt. Rommet vi fikk hadde egen vask og kjøleskap, en dobbeltseng og en enkeltseng. Fellesarealet består av bakgård/veranda, TVstue med internettkrok og huskatt, fullt uttyrt kjøkken med gratis toast og syltetøy hver morgen. Toasten kan fordøyes i en koselig spisestue med rundbord, og sittegruppe med kassegitar i hjørnet. I bokhyllene bugner det av reisebøker, info om aktiviteter i Melbourne og generelt i Australia og dets naboland. Alt bunnet inn i Bobs mange nips og pyntegjenstander.

Området rundt Freeman Lodge er veldig bra. Rett i nærheten ligger Bridge Road, en shoppinggate på konstant salg og fine frokost- og lunchkafeer.

Prismessig var Hostelet ideelt for oss, og positivt var også hjertevarmen til Bob (en mann med mange historier), Toalett og bad er egne rom (ikke felles med mange avlukker), disse er slitt, men fullt brukbare. Noe negativt var gatestøyen vi hørte fra rommet, noe vi kanskje hadde unngått hvis vi hadde bodd i andre etasje.

For hostelets egen hjemmeside, klikk her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar