fredag 11. september 2009

Wake Up! Hostel, Sydney

Siste bilde er fra YHA, Sydney Central

Wake Up! Hostel ligger i 509 Pitt Street, Sydney. Sentralt i backpackerområdet i Sydney. Nærmeste nabo er Sydney Central Station, og "vegg i vegg" med Sydneys Chinatown. Fra flyplassen koster det $40 med taxi og $14 med Shuttlebuss (Priser per 2.9-2009 og nattakst på taxi).

Wake Up! ble kåret til Årets Hostel i sin størrelsesorden 2005, er rent, pent og godt utstyrt med det som skulle trenges. I lobbyen er det både internettkafe og WIFI, turistskranke som også kan bistå jobbsøkende, - i tillegg til resepsjon med nesten uten unntak hyggelige og hjelpsomme medarbeidere.

Hostelet tilbyr både sovesaler (8 og 10 personers) og dobbeltrom med toalett og dusj på gangen. Rommet vi fikk var rent, lyst og stille. Alle gjester får utlevert nøkkelkort som må benyttes til utgangsdør, heis og rom. En ordning som er sikker, selv om vi måtte krangle litt for å få godkjent kortene i heisen (bagateller).

I første etasje finner man kjøkken med store kjøleskap og hyller, og TV stue med store flatskjermer og puter til å ligge på. I kjelleren finnes bar med ulik underholdning 7 dager i uken, i tillegg til billig mat (ca $ 6) hver kveld. Underholdningen besto av live band, quiz, temafester og mye mer. Det er også mulig å kjøpe frokost og lunch på hostellet, men vi fant et rimeligere alternativ med lysere og triveligere atmosfære på hjørnet av kvartalet (YHA, Sydney central, se bilde over).

Alt i alt er vi storfornøyd med Wake Up!, men synes at til den prisen vi betalte for rommet (kr 500 per døgn) kunne vi fått tilbud om skifte av sengetøy. Vi benyttet oss ikke av fellesturene de arrangerte (Coastal beach walk og City orientation tour med guide), men fikk inntrykk av at dette er et godt, gratis tilbud.

For hostelets egen hjemmeside, klikk her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar