fredag 30. desember 2011

Ferietid med tilmålt nettilgang. DAE-edition

Vi befinner oss ombord i Brilliance of the seas, som er et av Royal Carribean Cruise Line sine mellomstore cruiseskip. En dag vi er på nett som ikke koster en million skal vi finne ut nøyaktig hvor stort det er, hvor mange passasjerer det er plass til og hvor mange egg som går med til hver frokost, men akkurat nå er "mellomstort" all info dere får. Dog det ser faktisk litt større ut enn mellomstort. Vi er uansett i skrivende øyeblikk på vei fra Muscat i Oman til Abu Dhabi i De forente arabiske emirater (her bør vi vel google hvor man putter inn stor bokstav i landnavnet, men det får også bli en annen gang).
Vi landet i Dubai tidlig mandag morgen, og hadde ingen store planer før vi skulle være på båten ca. klokka 1500. Etter litt kaffe og en liten brainstorming samt lesing i iPad-versjonen av Lonely Planet, kom vi fram til at vi skulle stikke inn til sentrum og til verdens største kjøpesenter, The Dubai Mall. Ved siden av verdens største kjøpesenter, som forøvrig inneholder ikke mindre enn 1200 butikker, står verdens høyeste bygning, Burj Khalifa eller At The Top som utsiktsplatået kalles. Burj Khalifa er 828 meter høy og innehar også en hel rekke andre verdensrekorder, som verdens høyeste menneskeskapte punkt, den bygningen med flest etasjer, den bygningen med flest etasjer som er i bruk og mye, mye mer. Dette er fritt etter hukommelsen fra en eller annen guidetekst jeg ikke klarer å finne igjen, men jeg tror det er sånn ca. riktig.
Etter å ha satt fra oss koffertene på flyplassen tok vi metroen inn til sentrum. Dette er enkelt og billig og den går oppe i lufta, så det er en fin måte å få med seg litt kjapp sightseeing på. Dubai Mall fant vi og det bugner jo av butikker der, så vi kunne lett ha gått amok, men klarte å holde oss til vindusshopping. Inne i kjøpesenteret kan man også kjøpe billetter til å komme seg opp i Burj Khalifa, men til vår store fortvilelse var det utsolgt til langt ut i januar, så kun om vi var villig til å betale nesten 1000 kroner for drop in-billetter fikk vi komme opp. Heldigvis skulle vi jo på cruise og der er det alltid en haug med guidede turer, så vi antok vi kunne melde oss på en Dubai-gruppetur siste dagen, der et besøk At The Top inngikk. Det kunne vi og det har vi gjort, så på søndag bærer det opp i høyden for BeckBack og kameraene. Hele turen tar seks timer, så vi antar vi får med oss mye annet spennende også. Et kjøpesenter i Dubai er jo ikke et kjøpesenter i Dubai uten noe litt ektraordinært, så midt inne i Dubai Mall er det et stor akvarietank som rommer 10 millioner liter vann og har glasstunell og et ganske stort akvarie med masse spennende. Per-Erik er ekstremt glad i fisk, så dette var himmelrike for han, og Kjersti har stått en halv meter unna en 10-12 haier med skikkelig dårlig tannstilling, så det var greit med spenning for henne også.

Etter litt mat på en av kjøpesenterets utekafeer i sola med verdens høyeste bygning skinnende i bakgrunnen, dro vi tilbake til flyplassen og tok videre taxi til havna for å borde vårt flytende hotell. Vi møtte ingen problemer på veien og ca. klokka 15.30 var vi på plass på lugaren. Den er akkurat maken som den vi hadde på Liberty of the Seas i mai 2010, altså billigste type uten balkong. Det er begrenset hvor mye tid man bruker inne på lugaren uansett, så vi synes det er greit å spare pengene til andre ting. Vi tok oss en liten rundtur på båten, kjøpte klistremerket som gir oss ubegrenset med Cola Light hele uka og gikk igjennom om det var noen utflukter vi hadde lyst til å melde oss på. Det er det jo alltid, men de er ofte veldig overpriset, så vi bestemte oss for å stort sett klare oss på egenhånd. Med unntak av første og siste dagen. Siste dagen, som nevnt på tur rundt i Dubai, og første dagen i Fujairah ble vi med på en tur til ei privat strand. Helt ok, men litt kort tid. I Muscat gikk vi bare i land på egenhånd og tok oss inn til sentrum og det store markedet, eller "souk", som det heter. Der kunne vi få kjøpt både gull, røkelse og myrra og veldig mye mer. Vi bruke alle Oman-pengene våre på diverse skjerf og sjal til Kjersti. Heldigvis hadde vi ikke tatt ut så mye …
Ombord på båten er det mye stas å finne på også. Det er flere basseng med solstoler. Det er vannsklier og leker for barna. Klatrevegg, basketbane, løpebane, treningssenter, internettkafe, spa, bibliotek, mange barer og restauranter (det er alltid mat og drikke å få) og sikkert enda flere ting som vi ikke har fått med oss. Til middagen sitter vi på bord med veldig fine folk. Viveka og Christer fra Sverige og Ida og Erik fra Norge. Det er helt topp og stemningen er veldig god. I dag har vi vært på båten hele tida og det har vært deilig med en rolig dag. I morgen skal vi rusle litt rundt i Abu Dhabi på dagen, før nyttårsmiddagen finner sted senere på kvelden. Søndag er vi som sagt noen ganger i Dubai og mandag er det ubønnhørlig slutt på ferien for denne gang. Det er utrolig hvor fort tida går når man koser seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar