onsdag 30. mai 2012

Lanta Castaway Beach Resort, Koh Lanta, Thailand

Det var med litt kvalifisert gjetting at vi kom over Lanta Castaway Beach Resort. Kjersti er som alltid en ekspert på å lete etter de beste plassene å bo til minst mulig penger. Ved hjelp av Trip Advisor fant vi rett plass også denne gang. Lanta Castaway ligger per mai 2012 på tredje plass av i alt 74 overnattingsplasser på Koh Lanta på Trip Advisor, og de to øverste plassene er av en prisklasse for folk som har penere reisekoffert og tykkere lommebok enn oss. Men, som vi har skrevet tidligere: Er man på 5-stjerners hotell på Cuba ser det kliss likt ut et 5-stjerners hotell de fleste andre plasser i verden. Så hvorfor ikke finne en plass med sjel til en rimeligere penge uten at det går på kompromiss med komforten. Denne plassen fant vi på Lanta Castaway!

Området består av totalt 22 rom/bungalows, som er delt inn på følgende måte:
1 stk Beachcomber - 39 kvm, 20 meter fra strand med sjøvendte vinduer
4 stk Sea Breeze - 36 kvm, 30 - 60 meter fra strand
14 stk Tropical Daze - 28 kvm
3 stk Garden - 20 kvm

Beachcomber er selve smykket av en bungalow med plass til opptil 4 personer og alle fasaliteter. Vi valgte litt lenger ned på listen, og var strålende fornøyd med vår Tropical Dace. Bungalowen er godt skjermet mot innsekter, har AC, minikjøleskap, god skapplass, dobbeltseng (harde som alle andre plasser i Asia) og takvifte. Vår hytte var en halvpart av en vertikaldelt to-manns-bungalow (eiendomsmeglere i Asia må fnise mye av en slik betegnelse), slik at folk som bor der med barn som er for store til å sove på samme rom, men for små til å bo i en annen hytte kan booke to rom vegg-i-vegg med dør mellom slik at både barn og foreldre kan få alenetid. Hvis man booker en slik løsning har de også rabattordninger slik at det blir billigere enn å booke to hytter.

Lanta Castaway ligger ca 12 min med moped fra Sala Dan, hvor man får et komprimert shopping-Thailand med alt man trenger og en hel del man ikke trenger. I høysesong finnes det også et marked her (noe vi "gikk glipp av" da vi reiste tett opptil Green season, eller lavsesong). Resorten ligger i enden av long beach, og over alt vil man finne restauranter og barer. Vi for vår del foretrakk å være så godt som isolert på resorten, da restauranten var knallbra og serverte Texmex og amerikanske retter i tillegg til tradisjonell thaimat. Prisene på Lanta Castaways restaurant er noe høyere (vi snakker nå om mellom NOK 8,- - 35,- mer for en matrett sammenliknet med en annen plass vi testet ut), men: Maten var knallgod, råvarene som ble brukt var bra og menyen lang og fristende.

En av fordelene på Lanta Castaway var at frokosten var inkludert. Dette er ikke uvanlig i seg selv, men til forskjell fra mange andre plasser vi har besøkt, fikk vi hver morgen en forkostmeny, og kunne selv plukke ut det vi ønsket, for så å få servert nylaget mat, fremfor timesgammel buffémat.

Utover dette, består resorten av solsenger, en strandbar, solnedgangsmadrasser, massasjehytte, mopeduteleie og det fantastiske dykkersenteret Dive & Relax. Med dette som utgangspunkt så dagene våre omtrent slik ut: Våkne, spise frokost, dra seg ned til solstolene, slumre/lese der til det var badetid, gå 15 meter ned til havet, sole mer, spise litt, sole mer, avkjøle seg litt i AC på rommet, Stikke ned i strandbaren for litt drikke, legge seg på en madrass og se på solnedgangen (resorten ligger på vestsiden av øya, så hver kveld hadde vi 180 graders solnedgang med Koh Pi Pi i forgrunnen), spise middag og sove. Per-Erik hadde også noen dager med dykking som han har beskrevet her. En annen ting som er viktig å nevne er at Lanta Castaway tilbyr gratis WIFI til alle gjester, som en bonus er det kjapt (noe av det verste i verden er treg internett).

Det eneste som gjør at Lanta Castaway ikke får toppscore hos oss er at vi savnet et svømmebasseng. Havet er nært, men på den tiden vi var der, var det litt kronglete å komme seg ned til det. Men dette la på ingen måte noen demper for oppholdet eller badefrekvensen.

For å komme i contact med Lanta Castaway, send en mail til reservations@lantacastaway.com. De svarer veldig kjapt, og plassen er eid av en amerikaner og hans kone, så de gjør seg godt forstått. Resorten kan også tilby transfer til og fra flyplass. Det kostet i mai 2012 2.500 bath (minivan) og 2.300 bath (taxi) til/fra Kraby Airport. Turen tar ca 2,5 timer (aldri mer enn to timer, de kjører jo som galemenn alle sammen), og inneholder to korte fergeturer. Det er selvfølgelig også mulig å ordne offentlig transport selv til en mye rimeligere penge. Fra Kraby går det busser, felles minivan-transfer og båt ut til øya.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar