mandag 13. desember 2010

Latinerkvarter, kirker og kaffe

Lørdag rakk hvertfall 50% av flokken hotellets gratisfrokost mens den andre halvparten fant varm seng mer behagelig. Det beste ved frokosten var i og for seg at den var gratis, og nok mat, det var det.
Etter litt sommel, bommel og rommel var vi ute av hotellet, og mål for dagen var latinerkvarteret og lett gange opp mot Notre Dame og sentrum. Nok en dag i byvandringens tegn der altså.
Som nevnt tidligere er det flere Metro-stasjoner rundt hotellet, og med litt kartsans er det lett å ta seg rundt. Vi gikk til Picpus, og tok bane til Place d'Italie, og spaserte derfra oppover mot Seinen. Som så mange andre plasser i Paris er det mange sjarmerende smågater på kryss og tvers her, med innglassede gatekafeer, individuelle småbutikker og søtsaker over alt. Vi opplevde ikke så mye å skrive hjem om, men etter noen hektiske måneder var det deilig å bare svinse rundt litt uten mål og mening (Back), men likevel med en klar plan for hvor turen skulle ende (Beck). Vi fikk også med oss slutten av et lite matmarked, der pariserne kunne kjøpe grønnsaker, (jule)kaker, kjøtt og andre varer til en rolig lørdagsmiddag.
Etter en lang dagsmarsj, endte vi tilbake på hotellrommet (også denne gang med et par fulle handleposer). Planen for kvelden var enkel: I nærheten av Metro-stasjonen Nation, har Lonely Planet testet ut en Thai-restaurant som har fått gode kritikker. Plassen heter Khun Akorn, og ligger i 8 av de Taillebourg, 11e. Hvis du er i Paris, og klarer å sette av en kveld til noe annet enn typisk fransk: Ta turen hit! Maten er ubeskrivelig god!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar