fredag 1. juli 2011

En mye bedre dag i syden

Etter nesten et døgn som identitetsløs utlending, har jeg fått tilbake papirer som bekrefter hvem jeg er og hvor jeg kommer fra. Jeg begynte dagen med å prøve diverse telefonnummer til det norske konsulatet i Malaga. Da jeg ikke kom i gjennom på noen av de, fant vi ut at det var like greit å bare stikke dit og se om jeg kunne få nytt pass på dagen slik at jeg fikk hentet ut anmeldelsen fra i går og forsåvidt også kommet meg hjem når den tid kommer. Konsulatet ligger i utkanten av Fuengirola rett utenfor Malaga, og ved hjelp av Google Maps var det kjempeenkelt å finne. I det vi går opp trappa til kontoret til den hyggelige konsuldama, ringer et spansk nummer på telefonen min. Jeg rakk ikke ta den, men ringer tilbake og kommer til H&M på La Cañada. Det viser seg at de hadde funnet lommeboka mi under noen klær og jeg kunne bare komme dit og hente den når jeg måtte ønske. Jippi!! Jeg får henne til å sjekke om passet mitt fortsatt var der, og det kunne hun bekrefte. Så da takket vi konsuldama for hjelpen vi ikke trengte allikevel og kjørte tilbake til kjøpesenteret.

På senteret var det tydeligvis første dagen av et megasalg, så det var bortimot kav umulig å få parkert, på tross av en gigantisk parkeringsplass. Men, etter litt om og men fant vi plass og kom oss til H&M. Der var det om mulig enda mer kaos, grunnet veldig lave priser, men ekspeditrisa fra i går kjente meg igjen, fikk meg først i køen og fant fram lommeboka mi. Veldig hjelpsom og super service! At de faktisk tok seg bryet med å ringe meg midt i salgkaoset er virkelig topp!

Pengene var som ventet borte, men alle kort og pass var på plass, så da får det ikke hjelpe at jeg er ca 1300 kroner fattigere. Når vi da i tillegg er kunder i den fantastiske lokalbanken vår, og kjenner mange som jobber der, fikk vi til og med åpnet igjen de sperrede Visa-kortene, så da slipper Per-Erik å betale for resten av ferien, og jeg slipper å styre med å få nye kort. Takk til Mina og resten av banken. Tommel opp!
Etterpå måtte vi feire med en Cola Zero og litt mer shopping - det var jo tross alt salg! Humøret sted betraktelig og fredagen ble en adskillig bedre dag enn torsdagen. Nå sitter vi i stua og koser oss med taco-fredag og film, og gleder oss til en lang dag på stranda i morgen. Vi håper også at resten av ferien blir litt mindre begivenhetsrik enn den har vært til nå. Vi trenger egentlig bare sol vi altså. Per-Erik så forøvrig ikke noe til gasella på kjøpesenteret i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar