lørdag 28. april 2012

Ferietid på Koh Lanta

Det er straks lørdag kveld her i Thailand som nå i sommertida ligger fem timer foran dere i Norge. Vi skal dusje og smøre oss med aloe vera for å døyve den verste solbrenten og gjøre oss klare for kveldens middag, og kanskje ratt mulighens et par sommerfriske drinker med noe god frukt oppi. Livet er rett og slett ganske så allright for to reiseglade bloggere i sydenland.

Det hele begynte litt treigt på mandag. Flyet fra Oslo til Bangkok hadde avgang opprinnelig kvart over to, og vi satt forventningsfulle og glade klare til avgang.

Men fordi en eller annen tulling klarte å kjøre borti ei lasteluke på flyet med bil og ødelegge den, så måtte vi av flyet igjen for å vente ved gaten. Både vi og Triana slo i hjel ventetiden med iphonespill og Twitter. Lurer på hvordan vi ventet før egentlig ...

Etter ca tre timers venting fikk vi nok en gang komme ombord på flyet. Personalet på Thai Airways var strålende og vi ble tatt hånd om etter alle kunstens regler og vi var ved godt mot selv om vi kom seint avgårde.

Vel framme i Bangkok etter ei natt på flyet kom vi da som ventet altfor seint til det tilsluttende Krabi-flyet. Vi ble booket om til et Bangkok Airways fly, og måtte bare en ørliten tur nedom Koh Samui på veien. Mellomlanding innenriks var kanskje ikke det vi ønsket mest når vi allerede var såpass forsinket, men vi fikk da et hyggelig gjensyn med den fantastisk fine flyplassen på Samui. Den ser egentlig ut som en litt stor bungalow og er dødskul. Vi glemte selvfølgelig å ta bilder av den, men vi har gjort et lite Google-bildesøk for dere, så dere kan se selv.


Til slutt kom vi fram til Krabi, men vi skulle jo enda lenger, så vi fant oss en taxi-mann som kunne kjøre oss til Koh Lanta, som faktisk var siste stopp. Et par timers biltur bare, og rundt seks timer seinere enn planlagt, kom vi fram til Lanta Castaway Resort, som er der vi bor.

Vi har egentlig ikke gjort så himla mye disse fem første dagene og det var målet med ferien. Per-Erik var ute på fredag og dykket med dykkesenteret Dive & Relax og skal også ut igjen i morgen. Kjersti ligger for det meste på en solstol og leser bøker. Så langt er tre og en halv bok utlest, men bereist og belest som hun er, så hadde hun forutsett dette og tatt med rikelig med lesestoff. Det er også bokbyttehyller her, så Kjersti skal nok overleve de neste dagene også.


Været er ganske spennende om dagen. Det er godt over 30 grader hele tida og riiiimelig høy luftfuktighet, så det er bare å glemme alt som heter tettsittende klær, sminke og hårsveis. Det svettes. Mye. På dagtid er stort sett lettskyet og sol og generelt fint vær. På ettermiddagene skyer det over og det kommer ofte litt regn, noe som faktisk er ganske deilig, da det fortsatt er veldig varmt og det løser opp den tette lufta litt. Seint på kveldene og enkelte netter er det skikkelig drøye tordenstormer som man innimellom kan få inntrykk av befinner seg rett på utsida av bungalowen. Per-Erik sover seg jo som kjent igjennom det meste, men Kjersti blir innimellom litt redd. Neida. Joda. Neida. Ok, kanskje litt bare da. Og så våkner vi neste morgen, og det er like fint igjen. Pussig.


Utover været, bøker, dykking og masse god thaimat, er det svært lite å melde. Eller, kan jo ta med at Per-Erik bommet litt med innstillingene på barbermaskina si (ja, særlig) og endte opp med tyyynt skjegg og mye bart. Den høye luftfuktigheten har i tillegg rufset nytt liv i korketrekkerne på hodet hans, så vi har skjønt det slik at han ligner veldig på en eller annen tysk pornostjerne. Den tyske familien som er her har i alle fall stirret veldig mye på han.

1 kommentar:

  1. Hey! Dere er jo rett i nabolaget jo!:) Vi er i Kuala Lumpur, så vi er i alle fall i samme tidssone, og i samme klima. Tordenvær mange kvelder her også:) Kos dere masse!!

    SvarSlett