søndag 6. mai 2012

Dive & Relax, Koh Lanta


Da vi hadde bestemt oss for overnattingsplass, ble det gjort lite research på dykkesentere. Koh Lanta bugner over at dykketilbud, og de fleste tilbyr pick up på de ulike hotellene, så uansett ville den saken være en enkel affære.

Det skulle vise seg at Lanta Cast Away har inngått et samarbeid med Dive & Relax som per mai 2012 er rangert som det beste dykkesenteret på Koh Lanta i følge Trip Advisor. Per-Erik har dykket på øya ved et par andre anledninger, og er 100% enig med resten av Trip Advisor sine rangerere.

Først og fremst holder senteret høyt nivå på utstyr. Det virker  helt nytt. Hele senteret er et godt organisert PADI-senter, hvor du registreres første dagen med alle preferanser, mål og evt spesielle behov. Alt utstyr blir lagt i en bag med navnet ditt på, og den følger deg hele oppholdet, slik at det ikke dukker opp overraskelser når du er på dykke-spot. Vel, at bagen følger deg er en sannhet med modifikasjoner. Den står på båten når du ankommer, og følger med båten for inspeksjon og rens av utstyr ved dykkedagens slutt.

Instruktører/guider er gjennomprofesjonelle, og har god erfaring med de forskjellige locations de tar kundene til. På det tidspunktet vi var der, var den beste plassen Koh Haa, som ligger sørvest for Koh Lanta. Jeg gjennomførte i alt seks dykk rundt Koh Haa, som består av fem småøyer (derfor Haa, som er Thai for fem, mens Koh er øy), som omkranset en lagune. Her finnes det undervannsgrotter, korallvegger og alt en norsk dykker kan drømme om. De instruktørene vi hadde med oss hadde hver seg flere hundre dykk på Koh Haa, noe som gjorde dem trygge, og godt forberedt på hvor de kunne finne forskjellige ting. Spesielt vil jeg trekke frem Claus, en tysk kar med 11 års erfaring fra Koh Lanta (fast bosatt freelanceinstruktør), og mer enn 3.000 dykk i skipssekken. Han var helt ekstrem til å finne de minste ting, og sto frem som en bauta under vann. Siden det er noe gjennomtrekk av instruktører avhengig av regntid etc, er han en person å spørre etter når du bruker Dive & Relax på din neste dykkeferie på Koh Lanta. Er du heldig er han kanskje hjemme og vil bli med deg.

Dive & Relax har en speed boat som de benytter seg av om gruppene deres ikke er større enn 10-12 personer (hvis gruppene er større, kjører de dem inn til Sal Adan ca 10 min fra Lanta Cast Away til en større båt). Vi brukte kun speed boat, noe som gjorde at vi kunne sove litt lenger om morgenen, være kjapt på dykkeplassen og først i vannet.

Prisene er også veldig gode. Jeg hadde tre dager med 'Fun Dive', som var to dykk per dag, transport (i mitt tilfelle fra stranda på resorten med speed boat), leie av dykkeutstyr, computer (to av tre dager), og leie av kamera én dag. På båten er all drikke, lunch og frukt inkludert. For dette betalte jeg 12.345,- Bath (tilsvarer ca NOK 2.300,- mai 2012). Det er helt sikker mulig å finne et senter som gjør det billigere, men jeg ser ingen grunn til det når totalpakka var så overlegen alle andre plasser jeg har dykket (60-70 dykk rundt omkring i verden).

Dive & Relax tilbyr som de fleste andre senterne på øya alt fra 'Discover Scuba Diving' (de første boblene under vann) til ulike sertifiseringer. De kan sertifisere deg på 3-4 dager til Open Water Diver hvis du ikke ønsker å bruke hele ferien din på bøker og kurs. For sertifiserte dykkere arrangerer de 'fun dives', slik jeg gjennomførte. For de som ikke vil puste under vann av ulike årsaker kan man også bli med på båten som snorkler. For mer informasjon og oppdaterte priser, sjekk ut diveandrelax.com.

For å trekke frem noe som var litt mindre bra, var avstigning fra liten båt med 10 ivrige dykkere litt armer og ben, men hvis det dreper totalinntrykket av Dive & Relax er du over gjennomsnittet surmaga!

2 kommentarer:

  1. Dere har en veldig inspirerende blogg! Vi var og dykket for ikke så lenge siden på Phi Phi og Koh Tao. Positivt overrasket over Phi Phi - et utrolig rikt dyreliv. Vi "ramlet over" ene arten etter den andre som man ellers leter etter. Ta gjerne en titt innom bloggen vår: http://blogg.dindrommereise.no

    Gleder meg til dere reiser og skriver mer

    SvarSlett
  2. Hei Hanne.
    Så hyggelig at dere liker det dere ser og leser. Hyggelig tilbakemelding. Godt oppbygget blogg dere har jobbet frem også.

    SvarSlett