Location:Portiragnes,Frankrike
mandag 11. april 2011
Siste reise, Norge kaller!
Etiketter:
Frankrike
Ferieplanene er reddet! Languedoc er løsningen.

Varmen og frodigheten (Enkelte sommerhungrige nordmenn kunne fint feriert inne i en diger sko etter en lang vinter, så lenge akkurat den skoen har en gjennomsnittstemperatur 27/15 grader tidlig i april)
Behjelpeligheten fra kontaktpersonene rundt oss (BeckBack og de fleste andre reiser vanligvis på en måte hvor man er avhengige av å fikse absolutt alt selv, og informasjon om aktiviteter/severdigheter har krevd litt mer "arbeid" enn slik det er på denne turen)
Det faktum at vi har en reiseleder som hjelper oss med alt, kjører oss rundt og setter oss i kontakt med kunnskapsrike og interessante mennesker hver plass vi er (alt dette uten at vi må "betale tilbake" med klam allsang og teite leker ved bassengkanten).

Château de Perdiguier
Lørdagen første stopp var på vinslottet Château de Perdiguier, som ligger i landsbyen Maraussan (snaue 15 minutter på utsiden av Béziers). Eierne av slottet har opp gjennom årene vært flinke til å bevare store deler av innredningen, så å komme inn i hoveddelen av slottet var som å gå 100 år tilbake i tid. Selvfølgelig var det visse visuelle unntak som datakabler, trådløse telefoner og flatskjermer, - men å forvente at eiere av flotte vinslott skal gå på tvers med teknologisk utvikling på arbeidsplassen sin for å bevare autensiteten er rett og slett bare selvisk for egenopplevelsen.
















Béziers
Vi lever i en hektisk verden med mange omveltninger, så hvorfor skal vår tur skille seg ut. Etter planen skulle vi lørdag ettermiddag ha byvandring i Béziers, samt besøke Musée Régional d’Art Contemporain à Sérignan (museet for samtidskunst). Dette ble erstattet med båttur i sola, noe som var svært kjærkomment for vinterstive pressefolk.







For mer informasjon om leie av båter, klikk her, eller send en mail til rdf@rivedefrance.com
Etter båtturen ble vi fraktet tilbake til vårt hotell for natten, noe jeg beskriver i en egen sak senere. Etter kort tid pause ble vi igjen plukket opp for kveldens måltid. Kveldens restaurant var La MAISON de Petit Pierre, med chef Pierre Auge, som kom på andreplass i Top chef 2010. Han hadde ikke glemt sine kunster, og vi kunne se dagen dale til stemningsfullt gitarspill, god stemning, koselig selskap og nydelig mat (nok en gang). For alle som vet å verdsette god mat, sving innom Petit Pierre neste gang du er i nabolaget. Nyter du ikke dette, er du over gjennomsnittet surmaga!
Etiketter:
Frankrike
søndag 10. april 2011
Hjelp, jeg er på egenhånd!
Vel fremme på restauranten skulle det vise seg at de engelske menyene først blir produsert neste uke (la oss si det slik), og med en kelner som var like stødig på engelsk som jeg er på fransk, ble omverden vitne til improteater av værste sort. Jeg fant ut at den dyrelyden som kunne kommuniseres styrkemessig lavest var lett, flørtende rauting.
For de av dere som ikke vet det, betyr lett flørtende rauting omtrent dette: "God kveld min herr-godeste mann, fint vær ja, takk takk. Varmerekord sier de? Jaja, også så tidlig i april. De kan si hva de vil om global oppvarming, men isolert sett har det ikke plaget meg i helgen. Ja hva å spise.?. Vet du, jeg tror jeg går for en medium stekt biff på størrelse med nevøen min. Og forresten, øynene mine er her oppe, slutt å stirre på mannebrystene mine umiddelbart!"
Jeg ante virkelig ikke dette, jeg! Langt mindre at det fulgte med et glass rødvin som en hvilken som helst happy meal. Jeg må ha arvet språkøret til sofaputa hjemme, Serr Azz!
For spesielt interesserte: Den beste biffen siden Argentina! Kudos!
Etiketter:
Frankrike
Cap d'Agde i medvind og motlys
Location:Allée Bella Vista,Agde,Frankrike
Etiketter:
Frankrike
Chateau or not Chateau
Etter nok en runde med vinsmaking og botaniske hager er det nå tid for lunch på restauranten Mira-Mar i Valras-Plage. Østers til folket!!
Location:Valras-Plage,Frankrike
Etiketter:
Frankrike
lørdag 9. april 2011
Starten på et eventyr

Reisefølget mitt hadde en forsoving på skuldrene, så selve innsjekkingen gikk effektivt. Heldigvis er Rygge en liten, oversiktlig og hendig flyplass, så det at vi sjekket inn i siste liten påvirket hverken sikkerhetssjekken (sjokk) eller ombordstigningen.
Ved første betraktning kunne ombordstigningskøen like gjerne vært en charterkø til Magaluf på midt 90-tall, med høylytte karer og lite tilfredse gamle damer. Dagens fremkomstmiddel kom fra Ryanair, et rimelig selskap som tar deg fra Rygge til Béziers fra NOK 1.300,- T/R (april 2011). En annen fordel med Ryanair er at du setter mer pris på ferien etter en liten tur med flyene deres. Sikkerheten er i høysetet, men komforten kan diskuteres.
Det første som bør nevnes til ferierende fintfolk som skal til Béziers, er at rullebanen på flyplassen er lovlig stutt! Når du begynner å skimte gule striper og asfalt er det bare å holde seg fast, for vi går fra drittfort til bom stille på få meter. Sjokket vårt ble riktignok dempet av en lystig trompetfanfare umiddelbart etter landingsbraket, men for folk som har respekt for flyvemaskiner, er dette turens første tips!







Vinipolis, Florensac
Vinipolis er for vanlig dødlige et vinsenter hvor kunder på den ene siden kan teste vin, og kjøpe flasker/kartonger. På den andre siden huser de Bistrot d'Alex, et brasseri med selveste Alexsandre Fabre som kan smykke seg med intet mindre enn 16 år på rad i Michelin-guiden. Her kan gjestene teste viner og finne informasjon om hva de nipper til på de mange interaktive skrankene, for så å ta med seg navnet på favorittvinen inn i restauranten, og få komponert en fantastisk matopplevelse skreddersydd til vinvalg. For å gjøre det hele komplett bytter de menyen hver dag. For en tre-retters er prisen € 19 og prisen på vinflaskene ligger på rundt € 5. For en kar som er vel bereist i pølser og burgere var valget vanskelig, men etter gode anbefalinger gikk jeg for gåselever, hare med spinatgrateng og en "av en annen verden" sjokoladekake! Er du i området, er dette et pliktbesøk både for lommebok og mage! Bistroen er åpen tirsdag til lørdag i lunchtiden, samt sent lørdag.


Les Vignerons de Florensac
5 avenue des Vendanges
34510 Florensac
Pézenas
Pézenas er en liten by som fint kunne blitt beskrevet av alle plussordene som man finner i Startour sine sommerkataloger fra sent 80-tall. Sjarmerende, Picturesque, autentisk, full av stemning, "her ser det ut som om tiden har stått stille", men så absolutt ikke plassen for deg som søker "futt og fart".






La Chapelle de Bébian
Kun tre kilometer unna Pézenas ligger vinslottet La Chapelle de Bébian. Eiendommen ble grunnlagt av Marcus Poblicius ca 100 e.kr. Eiendommen har i dag et middels stort vinområde (i fransk målestokk), og produserer rundt 120.000 flasker vin i året. Noe som er unikt (for Languedoc-området) med La Chapelle de Bébian er at de lagrer store mengder av ferdigtappede vinflasker, for så å selge dem mange år senere. Dette gjør at dem til et eksklusivt vinmerke, som dessverre ikke kan kjøpes i Norge per i dag.










Nevnte jeg at det er 30 grader her?
Etiketter:
Frankrike
Abonner på:
Innlegg (Atom)