fredag 9. april 2010

Fantastiske Havana

Hei dere der hjemme. Grunnet daarlig nett paa Cuba, bli alle bildene lagt paa toppen. Haaper dere orker aa lese det lange innlegget for det, da det er rasende festlig!Vi har nå vært noen dager i Havana, og kan vel ikke si annet enn at vi storkoser oss. Vi rusler stort sett rundt i Havana Vieja (gamlebyen) og ser på gamle flotte bygninger, hører på musikken som spilles live på alle restauranter og kaféer her, og setter oss rett som det er ned på en kafé og smaker på mojitoene eller daiquiriene eller kanskje til og med på en Havana spesial. Stemningen er stort sett veldig god, folk er generelt blide og smiler med alle tennene de har (ofte rundt 10).
Havana er en by med et museum for enhver smak. De har rom-museum (som i drikken som kommer herfra), revolusjonsmuseum, nasjonalgalleri, poesihus, utdanningsmuseum og sikkert 100 andre. Man kan jo ikke få med seg alle, men vi har nå tatt turen innom Museo Nacional de Bellas Artes (nasjonalmuseum for pen kunst); Museo de la Revolución (revolusjonsmuseet, som ironisk nok ligger i gamle palasset til Batista, for de som kjenner litt historie); Castillo de la Real Fuerza (Cubas eldste militære bygning, der vi blant annet fant en liten kopi av Ra 2 donert av Kon Tiki-museet); El Floridita, som ikke er et museum, men en restaurant fra 1817 som er verdenskjent for sin daiquiri som Hemingway var med på å perfeksjonere oppskriften på, og Dos Hermanos, som har bedre mojito enn El Floridita, og Hemingway var visstnok innom her også. På Dos Hermanos inntok vi torsdagens lunsj, Kjersti sin besto av sjokoladeis og Mojito. Noen ganger leker livet.I tillegg har vi kjørt turistbuss uten tak, også her i byen er de røde og lette å kjenne igjen. En kjekk måte å få litt oversikt over byen på. Men stort sett har vi gått rundt, både i turistgatene og de litt mindre kjente smågatene. De eldgamle amerikanske bilene i alle farger er helt fantastiske, og Ladaene som knapt nok henger sammen, men alltid starter, likeså. Været er stabilt med sol og sikkert omkring 27-28 grader. Det eneste vi kan klage på, er at det stort sett er harryfulle turister som røyker sigarer, mens alle cubanere selv røyker sigaretter. Alle drinkene er også fryktelig sterke, så Kjersti sliter litt med å få de ned, men får som regel hjelp av Per-Erik. Maten er helt grei, i alle fall bedre enn fryktet. Robert fra Margarita fortalte oss nemlig at han hadde blitt matforgiftet 12 ganger i løpet av sine litt over 70 besøk på Cuba.
På torsdag fikk har vi fått organisert resten av oppholdet vårt her på Cuba. Planen er helt genial, og vi gleder oss stort til fortsettelsen, men det kommer vi tilbake til senere. I morgen skal vi møte GAP-gruppa og på søndag reiser vi til Viñales. Inntil da koser vi oss videre i herlige Havana.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar