
Foventningen var altså stor til Cuba, som faktisk har lært verden Mojito. Per-Erik var nysgjerrig på om han kunne lære noe for å forbedre sin egen oppskrift, og i tillegg få et visst inntrykk av hvor dårlig selvinnsikt han hadde i forhold til egentittelering sin. Målestokken går fra én mojito-drikkende Per-Erik til seks mojito-drikkende Per-Eriker. På denne skalaen er det kun èn sekser som er servert til TGI Friday Red, Tokyo og èn femmer som Maj-Britt (litt Aage) og Per-Erik smykker seg med. Resten av listen fra "den store Mojito-testen 2010, avd Cuba" følger under.
Som en felles konklusjon av testen er Cuba generelt vanvittig dårlig på å lage Mojitos, noe som er helt galematias å si da det faktisk er de som lenge hadde "patent" på drinken. Felles for de fleste testdeltagerne er at de bruker mest av den ingrediensen som er billigst, nemmelig ROM. Som et eksempel koster det ca NOK 27,- for en helflaske (0,7 liter) Rom på Cuba, mens en boks (0,33 liter) lokal Cuba-Cola koster ca NOK 9,- (her varierer sikkert prisene i alle retninger, men det er gjennomsnittet Per-Erik har regnet seg frem til). I Norge har vi en lov som forbyr barer og restauranter å servere drinker med mer enn 4 cl sprit (med unntak av Long Island Iced Tea), og det er gode grunner til dette. En grunn er at det skal ta litt lenger enn en halv drink å bli uhyggelig. For Per-Erik er en vel så viktig grunn at det man drikker faktisk skal smake litt godt også. Det siste har de altså ikke skjønt på Cuba. Generelt smakte de fleste drinkene i testen en plass mellom satanbensin og løsemiddel.
I resultatlisten kommer det til å bli lagt noen småkommentarer, samt en litt lenger beskrivelse av den grusomste og den mest 'ålraite' mojitoen. Som dere vil se, scoret ingen mer enn fire mojito-drikkende Per-Eriker.
Casa de la Musica, Trinidad

El Patio, Havana
Hotel Florida, Havana

Restaurant Europa, Havana
Polo Montañez, Viñales

La Mina, Havana - Halv Perik Ekstra for levende påfugl i bakgården

La Dichosa, Havana - Halv Perik ekstra for ekstremt bra musikk

Hotel Plaza, Havana

El Floridita, Havana

Bar Monserrate, Havana

Bar Riseina, Soroa - Brukte noen dråper Angostura Aromatic bitters (Trinidad & Tobago) som ekstraingrediens

La Louvre, Remedios

Dos Hermanos, Havana - Brukte fem dråper Maraschino som ekstraingrediens (denne plassen ble også kåret til baren med den beste Mojitoen av Ernest Hemingway).

Palacio de Valle, Cienfuegos - Brukte noen dråper Angostura Aromatic bitters (Trinidad & Tobago) som ekstraingrediens

Meliá, Cayo Santa María - TESTVINNER

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar