torsdag 26. juli 2012

Helios Hotel, Balchik, Bulgaria

Denne gangen booket vi en pakketur via Ving. Grunnen til valget var enkelt: Noen vi hadde veldig lyst til å være på ferie sammen med hadde booket samme turen kun timer før oss. Det var Per-Erik som sto for selve bestillingen med Kjersti på konstant kommandolinje fra Vestby. Dette restulterte i zero research not so ever, han stolte blindt på at Nina og Anna hadde gjort jobben (noe det skulle vise seg at de hadde gjort).

Ving-pakka inkluderte fly tur/retur og én uke hotell inkl frokost. Flyet tok oss til Varna, hvor vi ble møtt av en smilende, svensk Ving-vert som guidet oss til riktig buss som brukte en liten time på å ta oss til Balchik. Uten å overdrive har vi muligens reist mer på egenhånd en forhåndsprogramert, men vi må innrømme: Det er ganske behagelig å legge igjen hjernen på Gjøvik, og ikke bruke den på over en uke.

Helios Hotel er et Ving-hotell, men benyttes også av andre reisebyråer, i tillegg til at det er mulig å gjøre direkte bookinger. Med unntak av vaskepersonellet snakker alle flytende dorsk, torsk eller svorsk, og vi må gi kred til hovmesteren som i tillegg til "kompis", "skål" og "endelig" kunne ord som "ordfører" og "finansminister Sigbjørn Johnsen". Han forklarte dette med en eks-svigersønn fra Stavanger, noe vi kjøpte glatt. Ved ankomst ble Take on me satt på platespilleren og knusktørr musserende ble sjenket i glassene. Rommene var klare, og før vi visste ordet av det ble vi sjenket en penthouse med sovestol (ble ikke brukt), en queen size og en king size, kjøkkenkrok og en fantastisk balkong med solnedganger på rekke og rad og fin utsikt over strand og hotellets bassengområde. Nok en gang klarte vi på finurlig vis å få en rålekker bopel nesten uten å vite det (sjekk gjerne ut hotellene vi besøkte på Fiji, på Cuba og i Kuala Lumpur).

Frokosten på Helios er en standard frokostbuffé, med frokostblanding, toast i variasjonen fint til finere brød (les: loff), mengder av ost, skinke, tomat og annet snacks, samt eggerøre og stekte egg. I tillegg til pulverkaffe og fruktnektar/saft. For å toppe det hele og legge inn en ekstra sjarmoffensiv var det også wienerbrød til kaffen (Per-Erik ble helt overbevist om at dette også var verdens beste frokost).

Helios Hotel består av rom i ulike størrelser, varianter og prisklasser fra dobbeltrom til familieleiligheter. Det inntrykket vi sitter igjen med er at uansett hvilket rom du bestiller vil du få et fint og rent rom med air condition. Men, området rundt er en viktigere faktor, siden vi i større grad bruker ferien vår der. Hotellet har to basseng, ett for de små og ett for de større barna. Disse er omkranset av solsenger som fylles opp etter førstemann til mølla-prinsippet. For de som ønsker bassengliv men med roligere omgivelser finnes det et annet platå med solsenger hvor hotellets spa-avdeling også holder til. Omtrent 68 gjennomsnittlige manneskritt fra bassenget er stranda. Den er kort, bred, inneholder parasoller og solsenger som kan leies, skifteboder, trampoliner for barna og en strandbar som serverer alt fra is til sinnabrus.

Helhetsvurderingen av Helios Hotel er god. Servicen er etter vår mening upåklagelig og oppfølging fra Ving-verter er god (ikke at vi benyttet oss av det, men vi så fargerike uniformer opptil flere ganger under oppholdet). Alt i alt kan dette beskrives med ett ord: Charter – veldig lett og behagelig om det er avslapping og solgaranti som er målet for ferien. Vi kunne helt avgjort benyttet oss av tilbud og utflukter, men det var rett og slett ikke målet for ferien.

Restauranten på Helios er bra, og tilbyr alt som skal til for å mette deg. Utvalget er stort, slik det også er om du tar en liten spasertur ned til Balchiks strandpromenade. Vi benyttet oss av hotellrestauranten til frokost og lunch, mens kveldene ble tilbragt på strandpromenaden. På kveldene ble vi dysset i søvn av hotellets sceneunderholdning som hadde et spenn fra bulgarsk folkemusikk til "Tore tang", karaoke edition.

1 kommentar:

 1. Heisann!

  Spennende reiseblogg dere har! For å nå enda flere lesere kan dere gjerne registrere bloggen på bloggportalen: norskereiseblogger.no. Her har vi til nå samlet 95 spennende blogger om reising og utenlandsliv.

  Velkommen :)

  mvh
  Janicke Hansen
  Norske reiseblogger

  SvarSlett