tirsdag 24. juli 2012

Om lyn, torden og omelettlunch


Nå er vi jammen meg lei av regn, torden, lyn og høy luftfuktighet. Neida.. Været har vi faktisk ikke lov til å klage på, men luftfuktigheten har vi en liten høne å plukke med. Vi har hatt fantastiske dager med stor sol (som lovet). At et par ettermiddager har vært litt mer fuktige og fulle av lyn enn andre har på sett og vis ikke gjort så mye. Per-Erik flasser og det er et godt tegn.

Nok om været, eller det vil si, været var det vi reiste etter, og været fikk vi, så slik sett kan vi ikke komme unna det heller. I Balchik finnes det en og annen aktivitet å gjøre for dem som ønsker litt mer enn strand, men vi kan virkelig ikke komme med en beskrivelse av noe som helst. Per-Erik er forsmådd etter gang på gang ha blitt nektet aktiviteter han har ønsket å gjøre. Dette faller inn under "JA, JEG VET JEG ER VOKSEN MEN DET ER JO ET FORBANNA HOPPESLÅTT SOM STÅR HER DA"-problematikken. For de som måtte ha samme gleder som han og skal tilbringe ferien i Balchik, anbefaler vi å legge seg i en vektklasse markant under 80 kg, siden 79 ikke godtas.

Dykking er et annet kapittel. Før turen sjekket vi ut potensielle dykkeplasser i Svartehavet, og det finnes blant annet et gammelt flyvrak på 22 meters dyp rett på utsiden av Varna. Flyet skal ha tilhørt den gamle kommunistlederen Todor Jivkov, og skal være et fint skue. Her har det for oss vært en liten utfordring. Det nærmeste PADI-sertifiserte dykkesenteret ligger i Varna og heter Harry's Dive Center. Vår Ving-vert, kunne gi oss navn og adresse til et senter i Albena. Ving hadde ingen erfaring med senteret, de svarte ikke på mail og hadde ikke hjemmeside, og viktig for Per-Erik: Det var ikke et PADI-senter.
For å samle noen tråder:
Varna ligger ca en time med bil (i vårt tilfelle taxi) fra Balchik. For å rekke båten ut ville vi vært avhengig av å bile inn i 6-tiden på morgenen. Per-Erik er satt sammen av eventyrlyst og bedaglighet, så dette ble fort avslått siden det var bedagligheten som vant denne ferien, i tillegg til at klokka seks er lovlig tidlig (evt sent) å sette seg inn i en taxi i ferien. For to dykk (flyvrak og revdykking) koster det € 100 (juli 2012), og taxi-turen Balchik-Varna-Balchik ville kommet på ca 200 Leva (ca NOK 950,-).
Senteret i Albena ligger ikke mer enn 15 minutter med bil unna Balchik, men her var det også et par ting. Når man først skal være rundt 55 minutter under vann, er det en fordel at man er trygg på omgivelser, guider og utstyr.  Mest trolig er dette et ypperlig senter, men siden det ikke var mulig å finne reviews på nettet, Ving-verten ikke hadde erfaring med dem og de ikke svarte på mail var det like greit å la kommunistfly være kommunistfly. Det hadde stilt seg helt anderledes om vi bare kunne svingt innom dem og sjekket ut.

For dem som planlegger en uke til Balchik, kan vi i første omgang nevne strand eller bassengkant som aktivitet. Langs havnepromenaden i sentrum finnes det et godt knippe restauranter som alle serverer mer eller mindre det samme. Vi testet ut flere, og var jevnt over godt fornøyd. Om suget tilbake til Norge blir for stort kan ca halve byen svorsk eller dorsk, og om interessen for middelmådig fotball skulle melde seg, viser de norsk tippeliga på storskjerm et par plasser (sportssatire der altså).

En liten bonus vi har benyttet oss av er vår velutsyrte hotellrom. Vi booket sent, og fikk lite å velge mellom, så penthouse med panoramautsikt, solvendt balkong uten innsyn og stor stue/soverom møtte oss. At vi i tillegg hadde fått med kjøkkenhjørne på kjøpet var selve rosinen i kransepølsa. Vi kunne sikkert ha brukt det mer, men med tre driftige damer på laget ble det om ikke annet én runde med "hjemmelaget" omelett på hotellrommet. Det er jaggu lite som smaker så godt som hjemmelaget mat borte. Hvertfall når man slippper å lage den selv..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar