onsdag 4. juli 2012

Mårråstund ved Mjøsa

Nok en gang trenger vi ikke reise så langt for gode opplevelser. På Peder Balke-senteret på Kapp (østre Toten) har noen ildsjeler satt i gang en konsertserie med lokale musikere. Når de lokale musikerne i tillegg er blant de fremste i Norge er det lett å se at dette allerede er blitt en suksess.

Peder Balke-senteret, eller Billerud Gård er arenaen, en gård som har vært i kommunens eie siden starten av 1900-tallet. På huset finnes blant annet kafé, interiørbutikk, hageinspirator, galleri og frisør, men på lørdager i sommer er det musikken som er i høysetet. Etter planen skulle dette være utekonserter på lørdags formiddager, men på grunn av en litt uheldig start på sommeren har artistene trukket under tak. Været har på den andre siden ikke holdt publikum tilbake, noe som har resultert i så folksomme konserter at store deler av publikummet har befunnet seg i ganger og på krakker på utsiden med ønske om at artistene spiller med åpne vinduer for at musikken skal nå også dem.

Vi har dessverre gått glipp av flere av konsertene på grunn av hektisk jobbing på blant annet Urbane Totninger, men lørdag 23. juni stablet hele flokken seg inn i bilen for å få med oss vår gode venn og dyktige 'låtsnekker' Torbjørn Dyrud sin konsert. Torbjørn er en etablert pianist med røtter i instrumental improvisasjon og kirkemusikk. Han er utdannet kantor, og har komponert en rekke verk. Denne lørdagen var det visemusikeren Torbjørn som satt ved tangentene, en side av hans musikk som har 100% oppslutning både hos Beck og Back. Siden dette skal være mer en stemningsrapport enn konsertanmeldelse, nevner vi bare kjapt at vise-Torbjørn (guri malla som vi kommer til å bli kjeppjaget for det "Se & Hør"-tilnavnet) synger på totning, og har i følge han selv gått fra å skrive om de store ting som "livet, kjærligheten og havet" til å tonelegge hverdagshendelser og de store små tingene i livet. Etter Per-Erik sin mening er Torbjørns sanger en blanding av Prøysens tekstbilder og Ben Folds pianospill (evt arrestasjoner rettes direkte til han). For de som er fristet, klikk gjerne inn på iTunes og kjøp hans single "No Kjæm Lyset", evt klikk inn på Wimp.

Men, vi skal hjem igjen.. "Mårråstund ved Mjøsa" arrangerer konserter i hele sommer, om det er inne eller ute. For oss var dette en perfekt start på helgen, hvor vi kunne sosialisere litt til god musikk, glade mennesker, bøtter og spann av kjentfolk og deilig mat og morgenkaffe. Kafeen er drevet av Hillevi Bolander, som også driver kafeen på No 3 i Gjøvik sentrum, så gastronomiske opplevelser er også lett å oppdrive.

Konsertlisten for "Mårråstund ved Mjøsa 2012"

19. mai: Kristin Fjellseth
26. mai: Line Horntvedt / Bjørn Holm
2. juni: Humming People
9. Juni: Morten Andreas Raddum
16. Juni: Bent Andreas Lundby
23. juni: Torbjørn Dyrud
30. juni: Glenn Gulli
7 juli: Knut Anders Sørum
14. Juli: Marius Beck
21. Juli: Benedikte og Jon Anders Narum med Jørn Fodnestøl
28. Juli: Ida Marie Ringerud
4. august: Stina Kjelstad
11. august: Lewi Bergrud

Konsertstart er 10:30, men kommer det like mange publikummere som det har gjort hittil anbefaler vi å møte opp i god tid om du har behov for bord. Med få unntak kommer dere nok til å møte oss der ofte, for dette er virkelig kvalitetstid (som ellers hadde vært brukt på langt mindre viktige ting enn god musikk og fine folk).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar