søndag 8. juli 2012

Urbane Totninger 2012

Også i år har vi hatt verdens beste sommerjobb. For sjette gang arrangeres Urbane Totninger på Kapp (østre Toten), og i år har både Beck og Back vært bar-/servitøransvarlig. Det har vært noen intense uker med både dobbel- og trippeljobbing, men vi har samtidig hatt noen fantastiske dager i teltet.

Med teltet mener vi vel og merke showområdet. For de som ikke har vært på Urbane Totninger består det av et showtelt som rommer scene, barområde og sitteplasser til mellom 450 og 500 publikummere. I tillegg til selve hovedteltet er det bar/pølse-i-lompe-restaurant på utsiden, med sitteplasser til de som vil nyte mer eller mindre regntunge sommerdager ved Mjøsas bredder.

Urbane Totninger er en suksess som vi er stolte av å være en del av. I løpet av seks år er de nå med god margin Norges største sommershow, med mer enn 25.000 besøkende. Ut i fra det vi har sett i baren er det nok ikke 25.000 unike brukere vi nå snakker om, siden mange er der på sommeravslutning med jobben, med venner, på lørdagssnurren og med kona/mannen. I tillegg til de lokale heltene er det også mange som ikke har tilknytning til Kapp/Toten (både sørlendinger og vestlendinger er observert) som kommer kun for å få med seg Norges største sommershow og "vælas beste bæn'".

Urbane Totninger består av Gustav Nilsen (kjent fra både 71 grader nord, kjendis edition på TVN og "Vis meg ditt kjøleskap" på TV2 Zebra), Paul Håvard Østby (deltidsradjør på P4 og den på Toten som kjenner Håkon Skaug aller best), Sverre Fredrik Bø Nordheim (Polsjef og homo på ordentlig), Ida Marie Ringerud (Gromjinta), Torbjørn Dyrud (tangenter og trekkspill), Håvar Gjestvang (slagverk med doble basstrommer), Jon Anders Narum (strengspel) og Lewi Bergrud (bassist men ikke mins vokal). Vi er godt over grensa til innhabile hva kvaliteten på showet angår, men ut i fra publikumsresponsen skjønner vi at det er flere enn oss som deler Urbane Totninger sin humor. Etter å ha fått med seg 38 show ler ikke Per-Erik like mye lenger av hver vits, men på den andre siden har han konkludert med at hvis han fortsatt hadde gapskrattet ville han vært det ideelle publikum for en evt nysatsing på "Mot i brøstet".

Urbane Totninger har en fin evne til å finne spot on-situasjoner i den universelle hverdagen. De karakterene vi møter i løpet av showet finnes i alle bygder/byer, og alle kan kjenne seg igjen i det som skjer på scena. De er rett og slett ualminnelige alminnelige på en utrolig morsom måte. Når du krydrer dette med en av Norges beste imitatorer, Gustav Nilsen med hans ekstremt gode tolkninger av kjente personer, ekstremt dyktige musikere og god sang blir det rett og slett 1 time og 34 minutter med god stemning.

For de av dere som ikke har fått med seg Urbane Totninger i år, anbefaler vi å sitte standby på billettservice frem til neste år. Billettene går velfortjent fort, og for de som bor sør for Skreifjella finnes det et utall overnattingsplasser på Toten (slik at ikke det skal bli en unnskyldning).

Vi er nå på vei til vår siste show i år, den tradisjonelle FORUT-forestillingen hvor alle billettinntekter går uavkortet til FORUT og deres bistandsarbeid. Det må jo også nevnes at Gustav Nilens for noen dager siden ble nominert til komiprisen 2012. Vi er så stolte av dere alle sammen!

Ah.. en siste ting: Per-Erik er veldig stolt av at Urbane Totninger valgte et av hans bilder som sceneteppe i år. Det er ikke hverdagskost at 25.000 ser et bilde man selv har tatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar