mandag 16. november 2009

Gode busser velger å busse med nasjonale busser


Vi har nå vært ca èn uke i Vietnam, og begynner å få trua på Østens kjøkkenkunnskaper igjen. Vi vasser i god mat og frisk frukt. Menneskene er hyggelige, og været... - Været tar vi som det kommer. De første dagene holdt vi på å renne bort. Luftfuktigheten og sola samarbeidet på utspekulert vis. På gråværsfredag dro vi ut til Halong bay, og putret utover skjærgården i en 12-manns båt, med komfortable 5 + mannskap ombord. Foruten oss var et par, Ellen og James fra England og David fra Amerika. Kjempehyggelige folk, derav en fotonerd (David), noe som fylte deler av kvelden med kanskje litt i overkant smal "small talk". På fredagen var vi først i en lime stone-grotte for så å padle kajakk. Fin og folksom dag. Det er kanskje arrogant å mene at en naturopplevelse mister verdien på grunn av at den er tilgjengelig for alle, men prøv å gå en halv time rundt i ei grotte med 25 høylytte russere rundt deg, så forstår du hva vi mener.

På kuldelørdag gikk vi to timer i Cat Ba nasjonalpark. Halvveis ut i turen kom vi til en "bondegård". Bonden som levde her flyttet ut på øya i 1975 som krigsveteran. Frem til 2005 bodde han mutters putters alene, men dro fra tid til annen ut til matbåtene som selger varer rundt om i skjærgården. Der traff han sin sjelevenn, ei tannløs handelsdame. Hun bor nå på øya sammen med sin kjære. De har ansvar for deler av nasjonalparken, i tillegg til å dyrke frukt, og avle opp høns og fisk for salg på fjorden.

På lørdagskvelden flesket vi til med storslått restaurantbesøk. "Green Mango" på Cat Ba havn er en god restaurant med vestlig standard. De har en fyldig meny med litt høyere priser enn gjennomsnittet i Vietnam. Vi spiste 4 retter med god drikke til, og gikk derfra 1.000.000,- vietnamesiske donger fattigere (noe som tilsvarer ca NOK 310,-). For et måltid!!

På regnværssøndag gikk turen tilbake til Hanoi, og søndagskvelden brukte vi på rommet med varmepumpe, og facebook på skjermen.

Vi er nå inne i våre siste dager i byen. På onsdag kveld busser vi sørover til Hoi An i første omgang. For rundt NOK 260,- per person har vi kjøpt bussbilletter som tar oss fra Hanoi til Ho Chi Minh med så mange stopp vi ønsker. Vi stopper i første omgang midt i landet, og jobber oss gradvis nedover kysten. Bussbillettene er også fikset hos Vega travel, et av de mange reisebyråene som finnes i Hanoi. Grunnen til at vi valgte dem er at de er proffe på det de driver med og har fått et veldig godt rykte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar