tirsdag 10. november 2009

Post-deres-tante, gjerne i Kina, men husk eske

Forklarende tekst (for dem som ikke forstår Mandarin)
1. Sende bag til Norge via sjøveien
2. Vi betaler kontant
3. Bagen veier 13,8 kg
4. Trenger vi å putte bagen/innholdet i en pappeske før vi sender den?
5. Hvor lang tid kommer dette til å ta

På grunn av shopping, og ønske om å kvitte seg med flere kilo (vi klarer virkelig ikke å holde vekta på tur) har vi allerede sendt hjem en bag fra Australia, og har ønske om å sende hjem også fra Kina. Språket er en utfordring, og velviljen fra offentlige ansatte på China Post er om mulig en enda større barriere. Vi forsøkte så godt vi kunne, og kom frem til følgende:
Våre notater ble mottatt og forstått. De likte at vi ville betale kontant (13,8 kg koster drøye NOK 430,- å sende per november 2009). Å sende til Norge via Sjøveien (tregeste og billigste måte) tar ca 3 måneder, men vår emballasje, en sort trillekoffert, var ikke akseptabelt. Vi var avhengig av å ta vårt innhold ut av kofferten, og plassere det i China Post sine egne esker. Det var her utfordringene begynte å melde seg: Vi hadde ikke flere notater på lappen vår, så vi kunne ikke fortsette samtalen. Dama bak skranken var i utgangspunktet mer interessert i å koke en ny kopp nype-te enn å hjelpe to nordmenn videre. Det endte med at hun krevde drøye NOK 1.800,- for å sende tingene våre. Vi takket pent nei, og gikk.

Vi antar i etterkant at dette hadde løst seg smertefritt om vi bare kunne kommunisert med dama, men uten språk og tegn er vi hjelpesløse. En ting lærte vi imidlertid: Skal du sende noe ut fra Kina, skal det sendes i pappesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar