mandag 26. oktober 2009

Fun "Fackts" fra Tokyo

Vi har bare vært en uke i landet, så strengt tatt har vi ikke lært nok til at vi kan komme med noen fasitsvar vedrørende det japanske folk. Men, forutinntatte som vi er velger vi å stole på førsteinntrykkene, så her kommer noen fun ”facts” slik vi ser det.


Japanerne er stort sett veldig små, dette er for å få plass til alle i landet (dette VET vi jo ikke helt sikkert, men det kan nok kalles kvalifisert gjetning).

Det er kun i Japan du finner dresskledde forretningsmenn som spiller på rosa Nintendoer på toget. Og du finner mange av de.

Pustemasker brukes hyppig,. Om det er de paranoide eller smittede som benytter seg av disse vites ikke.


De har ikke avisoverskrifter i Japan, bare avissideskrifter.De er utrolig flinke på power-naps, enten de kjører tog/bane eller har lunsj-pause på restaurant.
Alle har nips og bling på mobilen sin, også voksne menn.

Det er lov å røyke inne, men ikke ute på gata.
Når du kommer inn på en restaurant hilser alle deg velkommen. Høyt! (Da bare bukker og smiler du, det funker stort sett veldig bra)

De kan stå og snakke japansk til deg i fem minutter til, etter at du gjorde det ganske klart at dette ikke er noe du behersker (men, man kommer ganske langt med hei, takk og ovennevnte bukk og smil)
Stil i Tokyo handler mye om å finne klær, sminke og hårfrisyre ingen andre har, noe som fører til ganske sære varianter.


For å på en enkel, visuell måte forklare at "på innsiden av disse viduer finnes det mat" har de laget plastmodeller av alle matretter og plassert dem i vinduene til restaurantene

Doene er intelligente. De både varmer opp setet, spyler deg i pumpen og trekker opp når du reiser deg fra setet. Veldig artig og bare litt skummelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar