mandag 26. oktober 2009

Khasoan Tokyo Ninja, Tokyo

Khasoan Tokyo er en hostel-kjede som har flere overnattingsplasser rundt om i byen. Ninja-hostellet deres ligger i bydelen Asakusabashi, og der bodde vi den uka vi var i Tokyo. På grunn av navnet skulle man kanskje tro at det var ganske så action-fyllt der, men alt gikk rolig og greit for seg.

Beliggenheten er ganske allright. 1 minutts gange fra nærmeste togstasjon, der toget går direkte til og fra flyplassen. Dette kosta ca 80 kroner hver vei per person og er den beste måten å komme seg til og fra byen på. I tillegg lå det en annen stasjon for både JR (Japan Railways) og Metro et par minutter unna, og herfra kunne vi lett komme oss hvor vi ville.

Man kan lett bo veldig dyrt og fancy i Tokyo, men Khasoan har spesialisert seg på billig og enkel innkvartering, hovedsakelig av backpackere. Og enkelt var det. Vi hadde et dobbeltrom som nok er det minste vi har sett. Det var 1.90 bredt (målt av Per-Erik fra hodebunn til tåspiss) og bittelitt lengre. Akkurat stort nok til å få inn en køyeseng, en stol og en knøttliten pult. Bagene våre måtte vi flytte rundt mellom den lille gulvplassen som var, og sengene, ettersom hvor vi hadde tenkt å oppholde oss i rommet. Dusj, do og bad var felles på gangen. Madrassene var harde, lufta var tett og litt muggen, sikkert på grunn av størrelsen på rommet (kottet).

Men, tro det eller ei, det var også en del positivt ved dette stedet. For det første, så var det billig. Og i Tokyo, mer enn noe annet sted, så får du det du betaler for. I tillegg var det rent og ordentlig, som alt annet i byen. Skohyller var plassert nede i resepsjonen, så ingen skulle gå inne med utesko. Det var gratis internett (kjapt og velfungerende) både i resepsjonen for de som ikke hadde med egne maskiner, og trådløst på rommene for oss som hadde egen maskin. Det er et stort pluss! Det var også et stort oppholdsrom i kjelleren, delt inn i kjøkkenavdeling og stue. Kjøkkenet kunne man bruke til å lage seg sin egen mat, og i stua var det sittegrupper, nintendo wii og stor flatskjerm-tv med dvd-spiller i tillegg til enda flere datamaskiner til fritt bruk.

Alt i alt så var dette et greit sted å bo noen dager for den som reiser på budsjett, og prisen gjør at man har penger igjen til å oppleve mer av den spennende byen som Tokyo er.

For hostelets egen hjemmeside, klikk her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar