mandag 12. oktober 2009

Waya Lailai Eco Resort, Waya Lailai

Waya Lailai er den sydligste øya i Yasawas-øygruppen, og resorten er en mellomting mellom party-øyene i sør, og de rolige øyene lengre nord. Her går voksne gjester og unge backpackere side om side i vannkanten til et av Fijis beste dykkesteder. På resorten er det et eget dykkesenter, hvor det finnes en veldig dyktig instruktør som lystrer navnet Jone, og noen cowboys av noen instruktører. Per-Erik var på tre dykk, der de fanget hai (white tip) med hendene, og tok på alt som rørte seg.

Vi fikk en av de nylig oppsatte hyttene, med egen balkong, dusj (med kaldt vann) og toalett. Strømmen var på fra 18:00 - 00:00 hver kveld, og likt de andre restortene var det hvit sandstrand med hengekøyer idyllisk plassert mellom palmene.

På Waya Lailai er det en matplan som omfatter frokost, lunch, ettermiddagskaffe og middag baket inn i overnattingsprisen, som for oss var NOK 270,- per person per natt. Utover dette finnes det en bar som serverer mineralvann, øl, vin, drinker, sjokolade, potetgull og småkaker. Maten var bra hele tiden, men under oppholdet vårt, hadde kjøkkenet kursing, så de siste dagene gikk maten fra planløst, smakfullt mettende (spaghetti med kjøttdeig kombinert med ris) til fint anrettet fisketaco med lokale grønnsaker.

Som på de andre øyene er det også organiserte aktiviteter. Vi dro på fisketur, besøkte landsbyen og tok en topptur til en av øyas fjelltopper i solnedgang. Alle aktivitetene var veldig bra.

For resortens hjemmeside, klikk her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar