mandag 12. oktober 2009

Oarsmans Bay Lodge, Nacula

Oarsmans Bay Lodge på øya Nacula er omtrent så nord du kommer med kollektivtransporten, Yasawa Flyer, på Fiji. Båtturen tar ca 4,5 timer fra Denarau, men er så absolutt verdt det. Resorten er en så godt som urørt perle, provoserende pent plassert blant turkist hav og vakre småøyer. Vi leste i forkant på internettet at stranden var av de vakreste folk hadde sett, og folk hadde rett.

Midt inne i en bukt med sand så hvit og korallrev som nærmeste nabo har Oarsmans Bay slått rot. De har kapasitet til rundt 40 gjester fordelt på sovesal, vanlige hytter og luksushytter. Dette er en plass som det er lite futt og fart, men desto mer etablerte par og bryllupsreisende. Noe som passet oss konservative og stivbeinte perfekt. Personalet er av en så smilende karakter at vi på et tidspunkt spurte høflig om vi kunne adoptere den 72 år gamle bartenderen. Hun takket høffelig nei. Hele personalet lærer seg navnene til alle gjestene, noe som gir en veldig inkulderende og god følelse. På kveldene setter de seg ned og spiller Fijianske stev på utsemte gitarer uten komplett strengsett, men det gir stemning, stemning og ro.

Prisnivået er helt OK. Vi fikk en billig deal via hostelbookers.com, og endte opp på NOK 350,- per person per natt inklusiv matplanen. Mange folk har tidligere på internettet klaget på maten. Dette slår vi tilbake på, og påstår at maten på Oarsmans Bay Lodge er bra. Hyppigheten der i mot var vi ikke like fornøyd med. Mellom lunch og middag går det 7 timer, og uten mulighet til å kjøpe noe som helst utenom bli dette litt lenge. De serverte riktignok kaffe og kaker hver dag kl 16:00, men det er begrenset hvor mange stykker smørkake man kan ta til seg før det blir pinlig.

Alt i alt er vi meget fornøyd med oppholdet. De har en aktivitetsplan som omfatter; korallrevsnorkling, besøk av 'blue lagoon' (fra filmen med samme navn), landsbybesøk, fisking og grottesnorkling. Vi benyttet oss kun av fiskingen, en litt dyr aktivitet sammenliknet med andre plasser ($ 40 på Orsmans sammenliknet med $ 15 på Waya Lailai), men verdt hver en skilling.

For Resortens egen hjemmeside, klikk her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar