lørdag 21. november 2009

Live your dream, don't dream your life

Tittelen er hentet fra doveggen til Before'N Now, en av de mest backpackerinfiserte utestedene i Hoi An. Vi synes at sitatet beskriver veldig godt hva vi er midt oppe i, akkurat nå. Vi forlater jobber, familie, venner og jordisk gods for å leve ut vår felles drøm. Samtidig bruker vi kveldene på å snakke om hvordan vi skal ha det når vi kommer hjem, hva vi ønsker, hvilke jobber vi gleder oss til å søke på og all hverdagen vi skal ha. Det er godt å oppleve masse samtidig som vi kan savne det vi har hjemme. Som en fordrukken danske sa engang: "Det er bedre å sitte på kroen og tenke på kirken, enn å sitte i kirken og tenke på kroen."

I går brukte vi stort sett hele dagen i sentrum av Hoi An. Det bugner av skomakere og skreddere her, så vi har vel vært litt prøvedukker. Begge har bestilt klær og sko!! Ikke mye, men litt for mye likevel. Men, - det koster tross alt bare NOK 85,- for skinnsandaler som er sydd etter mål og da er det ikke mye å lure på. Vi har avtalt at vi heller får korte inn reisen med én dag, eller rett og slett bare la være å spise i to dag så har vi veid opp for sløseriet vi har gjort i dette skreddereldorado. Å sy en dresspakke bestående av bukse, jakke, vest, skjorte og skinnsko koster mellom NOK 760,- og 1.600,- litt utifra hvilken kvalitet som er på stoffet, men da er alt skreddersydd. En fotsid silkekjole koster ca NOK 400,-. Med andre ord er det billigere å fly til Vietnam å sy seg en kolleksjon enn å kjøpe den hjemme. En av selgerne vi pratet med, sa hun ikke likte Thailendere, da de ofte kom til Hoi An for å kjøpe store kvantum av t-skjorter, prute pris og ta med seg til Thailand for å selge til turistene der. Alt kan lages her, alt kan kopieres. Kvaliteten på skredderne varierer. Skredderen vi bruker er mindre kjent, men dertil billig. Om kvaliteten er god nok vil tiden vise. Nå skal vi på prøving!!

Vi kommer snart tilbake med våre kolleksjoner. Vent i spenning..

2 kommentarer:

  1. Wow, jeg ble helt overveldet da jeg klikket meg inn på bloggen deres. Overveldet over at dere tør å gjøre noe slikt! Jeg har så lenge jeg kan huske hatt veldig lyst til å reise jorden rundt. Nå ble jeg virkelig inspirert!

    SvarSlett
  2. Jammen, så koselig å se deg her da. Vi har snakket om bloggen din i dag, og har tjuvet Cola-reklamen "din" til Facebook.

    Omtrent alle vi har snakket med har drømt det vi gjør (husk tittelen på innlegget og den fordrukne danske). Vi har gjort helt motsatt av alle andre i vår alder. Grunnet studier og karriere var det uaktuelt å backpacke rett etter videregående, og nå har de fleste vennene våre etablert seg godt (med unntak av en og annen musiker, men de er jo en egen rase).

    Følg oss gjerne på vår reise, men la det også bli en liten virtuell spark bak. Vi har staket opp veien for deg, - og planlagt. Men Dørstokkmila, den er din alene :-)

    SvarSlett