torsdag 28. april 2011

Charterfeber vol 2.0 - viderekommende

En uke går fort når man har det moro, og jammen nærmer det seg ikke slutten på vår lille rekreasjonsuke her i sydenland. Vi har fått slappet av masse, sovet minst åtte timer hver natt og kost oss glugg ihjel. Men ...

... vi er mette, da det er all inclusive og vi magler både øyemål og magemål, men ikke næringsvett. Vi er solbrente, da det var litt overskyet et par dager og vi ønsket å ta igjen all solinga de siste dagene med litt hjelp av sololje. Og vi er ørlitt lei av at all informasjon blir gitt på tre språk. Ahora jugamos petanca, now we are playing french boule, wir spielen boccia ... Dø, gidd du å ta det på totning å hæll?

Men, alt i alt har det gått overraskende greit å være på charterjomfruer på Lanzarote. Midt i all kosinga og slappinga og solinga har vi også fått observert en hel del. Vi var jo litt nysgjerrige på dette folkeslaget som kalles charterturister, og visste ikke stort mer om de enn at de høyst sannsylig er fra trøndelag og er fulle fra Gardermoen til Gardermoen. Dette var i alle fall det vi trodde. Det skal sier at vi ikke vet så veldig mye mer om de nå - sånn egentlig - siden vi faktisk ikke har snakket med noen denne uka, men vi kan jo gjette litt ut i fra det vi har observert. Vi lovte dere forskjeller og likheter på backpackere og charterturister - here goes:


- Backpackere er i snitt ca 30 kilo lettere enn chartermenneskene. Vi befinner oss nok et sted midt i mellom der, men vi har sett veldig mange gigantmennesker denne uka.


- Backpackere har som regel litt for vide klær, mens charterturistene har generelt litt for trange klær. Kan ha en sammenheng med første punkt, men det kan vi ikke si sikkert.


- Begge leire er glade i å putte noe godt i glasset, backpackerne fortrinnsvis øl mens chartrerne sverger til fancy drinker med frukt på kanten av glasset og cava.


- På charterferie spiser man ekstremt mye god mat. Det kan man også gjøre på backpackertur, men det har man stort sett ikke råd til, så da prioriterer man ølen vi snakket om i punktet over.


- Backpackere bor stort sett på billige hostell der ingenting er inkludert - unntatt internett. På vårt relativt dyre charterhotell er absolutt alt inkludert - unntatt internett.


- Både charter- og backpackerverden er opptatt av vannaktivitet: Backpackerne surfer, snorkler eller dykker, mens chartermenneskene foretrekker vanngymnastikk.


- Ansiktshår finner vi både her og der. Backpackere er ikke så nøye med barberinga, og har ofte både to- og treukersskjegg. Bart er ganske poppis her i charterland, så der har Per-Erik truffet blink.


- I begge leire florerer tatoveringene. Backpackere sverger til noe "kult", gjerne med surfe- eller skikjøringsbudskap, helst på foten, leggen eller hele armen. Chartertatoveringer har en tendens til å sitte på en pupp, på ei rumpe eller i korsryggen, samt enkelte alternative - som dagens favoritt: store englevinger på ryggen. Sitat Per-Erik: det er litt med englevingetatovering som med fargerik Moods-dress: de bør bare brukes én gang ...


- Og til slutt, jo mer dreven du blir som charterturist kontra backpacker, jo tynnere blir håret og lengre blir puppene.

Bortsett fra et par treningsturer langs strandpromenaden og første dagen på shoppingsenteret, har vi kun forlatt komplekset en gang til. Det var mandagskvelden da Kjersti dro med Per-Erik på casino for å spille bort noen Euro som brant i lomma. Det gikk som det ofte gjør. Vi vant en del først. Så tapte vi alt. Litt flaut å komme tilbake til hotellet i to tønner, men heldigvis hadde vi ikke på oss de dyreste klærne våre.

Nå skal vi stikke tilbake til rommet og pakke koffertene. Vi hadde jo bare med ca dobbelt så mye som vi brukte, noe vi anser som korrekt charteroppførsel. Men, selv om vi nå har vært på vår første felles chartertur, anser vi oss som langt fra utlærte innen faget. Derfor har vi søkt eksperthjelp som skal hjelpe oss og kommende charterturister med tips og triks til en bedre ferie. Stay tuned!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar