tirsdag 2. februar 2010

Dette ser veldig bra ut

Vi ankom øyparadiset Ilha Grande i ettermiddag og så langt ser det helt strøkent ut. At vi faktisk kom fram var forøvrig mer flaks enn strengt tatt nødvendig, for makan til busstur har vi sjelden opplevd tidligere. Dette var en skolebussaktig sak, med åpne viduer som klimaanlegg og en bussjåfør som nok var redd for at vi skulle få for lite lufting. Han lå på to hjul i svingene, og de var det mange av, og bussen knirket så fælt at vi i fullt alvor gikk igjennom alt vi kunne om førstehjelp og hva vi skulle gjøre om vi havnet i en ulykke. På mirakuløst vis kom vi oss til Angra dos Reis og fant båten. Båtturen på sin side var en svært rolig affære. Litt i overkant varm, om vi kan få lov til å klage litt på varmen, men ellers en bare finfin tur.

Etter ankomst sjekket vi inn på hostellet vårt, eller vår pousada, som det heter i dette landet. Vi har ikke sjekket, men antar det betyr noe sånt som vertshus, eller kanskje bare overnattingssted på eller i nærheten av stranda. Det viste seg at strømmen hadde gått i hele kvartalet, så det var litt av en kakkelovn vi flyttet inn i. Da var det ikke annet å gjøre enn å sette seg i havbrisen i skyggen under et tre på stranda og bestille seg litt deilig mat. Vi hadde fått anbefalt en scampistroganoff, som visstnok skulle være veldig god, og det hadde anbefalerne helt rett i. Deilig! Etter mat og en rundttur i området var det på tide å teste vanntemperaturen. Og, sjokkerende nok, så var vannet deilig. Kjempedeilig. Artig ble det også, for mens vi badet kom en ekstremt lekesjuk hund og stakk av med T-skjorta til Perik, som lå på stranda, og slapp den ikke før PE hadde lekt "hent pinnen" med den i ti minutter.

Nå ligger vi i senga i kakkelovnen og kjemper mot et litt treigt nett. I morra skal vi tidlig opp, for vi skal på jungelhiking til surfestranda. Vi skal se om vi får tatt noen bilder av seansen, men det spørs nok om motivene klarer å holde seg lenge nok i bildepositur :)

1 kommentar: