fredag 29. januar 2010

Parati, så langt en perle

Nå har vi hatt en kveld og en natt i Parati, og så langt liker vi plassen veldig godt. Selve hostelet er drevet av et koselig ektepar, og gamlebyen i sentrum er utrolig koselig, med kalkede murhus, trange gater og steinlagte veier. Ut fra vinduer og dører strømmer bossa og fri-jazz og på innsiden er det mange gallerier, restauranter og Havaianas-selgere.

Vi er nødt til å fortelle om bussturen. Av alle bussturer vi noengang har tatt i inn- og utland, er dette den aller beste. Vi hadde ikke store forventningene etter bussturen vi hadde i Vietnam (link), men makan til komfort har vi ikke vært borti før. Vi fant busselskapet Reunidas Paulista på nettet, men vi valgte å få hjelp av hotellresepsjonen til å booke billetter, selv om vi kunne gjort det selv på deres nettsider. Billettene kostet BRL 44,- (ca NOK 140,-), og turen tok litt i underkant av seks timer. Bussen går fra Tiete busstasjon, som er gigantisk, men godt organisert og lett å orientere seg på. Bussen vi tok hadde færre seter enn vanlig, breiere seter enn vanlig, bedre plass til beina enn vanlig, fotskammel og mulighet til å legge setene nesten i liggende posisjon. Når da i tillegg setene var mykere og deiligere enn vanlig måtte dette bli en vinner.

Allerede i innsjekkinga traff vi et sprekt, ungt par i 60-åra fra London. Vi hadde godt tid (som vanlig), så de spanderte kaffe på to fattige backpackere (oss altså). Jeg tror far har en storebror i London, hvisket Kjersti. Han er jo kliss lik både far, onkel Bror og tante Torild. Dette trodde jeg ikke om bestefar Vika ;-) Folk som reiser er alltid interessante å møte. Disse var ikke noe unntak. De var på en femukers reise i Sør-Amerika, inkludert et besøk hos deres datter i São Paulo.

Vi er nå inne i vår første hele dag (tilbake i felten etter mange dager inne på hotell), og står på farten til en båttur. Referat kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar