onsdag 24. februar 2010

Buenos Aires y buena vida

Vi har et godt liv, om du ikke skjønte utenlandsken i overskiften!

De siste tre døgnene har vært veldig hektiske for oss. Lørdag til søndag tilbrakte vi 25 timer på buss fra Rio de Janeiro til Foz do Iguazu i Brasil. Vi kom fram dit tidlig ettermiddag søndag og gjennomførte som nevnt tidligere et hurtigbesøk av den brasilianske siden av dette fantastiske stedet. Etterpå bar det over til Argentina. Nå høres det ganske voldsomt ut, men det skal sies at akkurat i dette området ligger Argentina rett rundt hjørnet. Paraguay også forøvrig, så på et tidspunkt satt vi i en bil på ei bru og kikket på tre forskjellige land samtidig. Artig, men vi så ikke store forskjellene altså ... Etter å ha sjekket inn på det grusomme hostellet vi hadde funnet, tok vi bussen opp til den argentinske delen av fossene. Her hadde vi en rimelig kul dag, med båtkjøring inn i fossene og to drukna rotter som kom ut igjen. Iguazu er virkelig et flott sted, og en av de tøffeste tingene vi har opplevd så langt.¨
Vi skal (nesten) ikke snakke mer om hostellet vi bodde på natt til mandag, men standarden på bussen natta før var i alle fall betraktelig høyere. Og ikke minst, bussen natta etter! Det vil si i natt. Vi dro fra Puerto Iguazu, som det heter på Argentinsk side, rundt halv 4 på ettermiddagen og hadde da 17 timer på buss foran oss. Vi gledet oss som unger! Buss i Argentina og buss i Norge kan ikke sammenlignes. Vi hadde bestilt de beste av de beste billettene vårt utvalgte busselskap Via Bariloche kunne tilby. Det betydde buss-sete som kunne slås helt ned i liggende stilling og fotskammel som kunne vippes opp til en forlengelse av denne senga. Setene var myke, store og deilige og utstyrt med egen videoskjerm. I tillegg fikk vi middag, frokost og kaffe. Vi hadde kjøpt oss hver vår pose med sukrede godsaker til turen og koste oss glugg i hjel. Det eneste som manglet var at det trådløse nettet som egentlig var der hadde fungert, men vi var strålende fornøyd med denne nesten 500 kroners investeringa.

I 9-tida i dag tidlig kom vi fram til Buenos Aires. Her er det veldig populært å leie fullt møblerte leiligheter på ukes- og månedsbasis i stedet for hotell og hostel. Og prisen er søren meg ikke noe å klage på heller. Vi har gledet oss stort til disse dagene her, for vi har ikke laget mat selv eller hatt stort kjøleskap eller stue eller sofa eller mer enn 15 kvadrat på evigheter, og nå skal vi da endelig ha alt dette og mer til for under 300 kroner natta. Luksus! Når da i tillegg vi ser fram til å lage mat selv og det omtrent er gratis på butikken, ser dette ut til å bli herlige dager. Vi skal selvfølgelig ut og spise den fantastiske argentinske biffen, men først skal vi kokkelere selv et par dager.
Første kvelden i "våre" ca 50 kvadrat er over oss nå. Vi har nettopp fullført vårt første totalt selvlagde måltid på seks måneder, sitter i hver vår godstol med et glass vin og føler vel egentlig ikke at livet kan bli mye bedre. Er det for mye å be om litt regnvær i morgen?
Vi lovte å ta bilde av det forrige hostellet vi bodde på, men fikk aldri somlet oss til det. Per-Erik ville likevel prøve med en enkel illustrasjon å formidle hvordan vi oppfattet Hostel sweet Hostel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar