søndag 7. februar 2010

Buzios, stedet for de hippe og kule (oss altså)

I går pakket vi bagene, og ferget tilbake til fastlandet. Utover dette brukte vi mesteparten av dagen på buss, og buss er de jammen meg dyktige på her i landet. Etter dager i varmen var det godt å endelig kjenne litt Air Condition (AC) på kroppene igjen. Det har vært noen ekstremt varme dager i det siste, men skyggetemperaturer på opp mot 35 grader. Derfor var gleden stor da vi (endelig) kom oss inn på bussen i retning Rio de Janeiro og en vegg av kald, deilig luft slo i mot oss. I Rio byttet vi buss til nok en luksusvariant og rett etter mørkets frembrudd var vi framme i Buzios, vårt hjem de neste seks nettene.
Vi tok en taxi til pousadaen vi hadde bestilt til spottpris på nettet. Det er straks karneval i Brasil og de fleste overnattingssteder har allerede skrudd opp prisene voldsomt, men vi fant oss en hyggelig liten plass, beliggende på en høyde med utsikt over sentrum og havet, til en svært hyggelig backpacker-pris.

Vel installert i vår lille hytte i hagen, tok vi på oss sandalene og ruslet inn til sentrum, en tur som tar omtrent fem minutter. Buzios er en liten halvøy ca tre timer nord for Rio. Den har et svært koselig lite sentrum, med uterestauranter, masse butikker og boder og musikk i gatene. Temperaturen er også hyggeligere enn den vi har hatt i det siste, da det konstant er en perfekt liten bris her.

Nå har vi nettopp blitt servert en god frokost i hagen og er straks klare for en dag med utforsking av stedet. Kjersti har også en plan om å kjøpe seg en ny bikini, da de gamle er slitt ut (!), og Per-Erik har sett seg ut et par Havaianas han har lyst på (det har forsåvidt Kjersti også, men det kom vel ikke som noen bombe).
Etter å ha reist litt rundt omkring de siste månedene, i mange ulike deler av verden, er det et par ting vi ikke helt forstår: Hvorfor må alle de vi ser som har cowboy-hatt være norske? Og hvorfor er disse alltid de mest høylytte på stedet og de siste i seng? Kan noen gi oss svaret på det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar