fredag 12. februar 2010

Pousada Guarnana, Parati

For første gang på reisen er vi oppe i fem stjerner på vår ranking. Dette må ikke forveksles med fem stjerners hotell, men mer vårt totalinntrykk. Guarana Guesthouse ligger i utkanten av Parati, drøye to kilometer fra sentrumskjernen. Dette byr ikke på noen som helst slags problemer, da de låner ut sykler gratis på Guarana og terrenget er paddeflatt. Plassen er drevet av amerikaneren David og hans brasilianske kone, og som en tilleggsopplysning kan vi legge til at det er hennes far som har tegnet og bygget gjestgiveriet, og David og kona som innredet det.
Vi ble tatt i mot av Junior i resepsjonen. Han viste oss rundt, ga oss kart og informasjon og sjekket oss inn på rommet vårt. Vi følte oss velkomne med en gang. På omvisningen møtte vi også David for første gang, og allerede nå fikk vi inntrykk av at han alltid har tid til å prate med, og hjelpe gjestene sine. Hostellet består av trippel- og dobbeltrom, og vi tror også de har ett for fire personer. Rommene er store og praktisk innredet, med eget bad med dusj og varmt vann. Det er takvifte og gulvvifte, ikke AC, og om det finnes noe å utsette på plassen, er det bare det at det kunne bli litt varmt inne på rommet til tider. Det finnes flere fellesområder, med hengekøyer, sofaer og en liten pool til å dyppe seg i. Internett er gratis, men litt ustabilt. Inkludert i prisen er også en veldig bra hjemmelaget frokostbuffet. Vi betalte rundt NOK 400,- for natta, noe som er en relativt vanlig pris i området, kanskje til og med litt under gjennomsnittet.
Vi hadde høye forventninger til stedet, da det får veldig gode anmeldelser på ulike nettsteder, og oppholdet sto så absolutt til forventningene. Vertskapet var veldig hjelpsomme og hyggelige, og David kjørte oss til og med på busstasjonen den dagen vi dro, så vi skulle slippe å ta de litt for dyre taxiene som opererer i Parati. Anbefales på det sterkeste.

For hostellets hjemmeside, klikk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar