torsdag 18. februar 2010

Vi fant restekjelleren i Rio

Tirsdag kveld hadde vi avtalt med Reece og Cassie at vi skulle dra til Lapa for en liten fest. I dette området samler det seg massevis av mennesker både under karnevalet og ellers. Det er flere sambaklubber i området, men enda flere mennesker ute i gatene. Vi hadde ikke så mye peiling, men Cassie hadde lest om en klubb som skulle være verdt å stikke innom. Vi fant fram til klubben, som så fancy ut. Faktisk så fancy at køen var ca 200 meter lang - uten overdrivelse! Jaja, tenkte vi, og ruslet videre. Vi gadd jo ikke kaste bort kvelden på å stå i kø (dette var da etter at vi prøvde å bestikke vakta på bakdøra for å slippe køen, og han bare lo og ba oss stille oss i køen). Vi tuslet litt rundt på måfå, og plutselig hørte guttene noe sambamusikk rundt et hjørne. Vi ante ikke hva slags type sted det var, men man får det jo som regel morsommest når man gjør ikke-planlagte ting. Denne gangen var intet unntak.
Vi ble overtalt av en mann på 60 til å komme inn på festen. Han kunne lokke med det beste sambabandet i hele Brasil og billig drikke. Vi fikk også inngangen litt billigere enn opprinnelig, så det var tydelig at de ønsket oss inn. Inne i lokalet var det et evig, fantastisk karnevalkaos. Et 10-mannsband sto for musikken, som var høy samba. De stoppet ikke en gang å spille mellom sangene, bare lot de gli over i hverandre. De rullerte på instrumentene og mikrofonen også, og var generelt fantastiske. Klientellet besto av mer eller mindre voksne folk i alle aldre og i alle bekledninger, men felles for alle var at de var glade.
Vi ble raskt kjent med flere av gjestene, på tross av språkbarrierene. Den mest ivrige av våre nye venner var ei frigjort dame, som viste seg å faktisk være 75 år og oldemor. Hun svinset rundt hele kvelden på 12 centimeter sko i en flagrete kjole med kun truse under. Og hvordan vet vi dette? Fordi hun løftet like godt opp hele kjolen for å lufte seg litt i varmen. Dama brydde seg svært lite om at både Kjersti og Cassie fikk en kikk på pupper og lår, og vi kunne skjønt enige slå fast at om vi ser sånn ut når vi blir 75, så kan det hende vi løfter på stakken vi og. At den samme dama brukte mye tid på å fortelle oss hvilket nydelig par vi var, og en av de andre gjestene lo og hvisket at hun nok var ute etter trekant, fikk oss til å lure på om den gamle enka hadde pådratt seg et litt løssluppent rykte på sine eldre dager.
Hun var slettes ikke den eneste interessante gjesten, denne dama. Rundt oss krydde det av utkledde og pyntede gjester. Hvor ofte ser du damer på over 60 i bikini med paljetter på dansegulvet? Eller to menn på rundt 150 år med ei bøtte med is og pils i mellom seg turnere rundt i lokalet med bermudaskjorter og shorts? Det er dette som er ekte. Det er dette som er samba, Brasil og glede. Vi hadde det helt fantastisk, og fant oss en taxi i 3-tida og dro hjem. Da var fremdeles de eldste i full fest.

Vi kunne skrevet så mye mer, men legger heller ved noen ekstra bilder tatt med den alltid så hendige lille festdigitalkompaktvennen vår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar