lørdag 13. februar 2010

om å bruse med ei fjær

Vi er ankommet Rio, og er streng tatt ikke de eneste som har tatt turen denne helgen. I morgen smeller det til, sambaen er i gang, lettkledde mennesker, drivende varme, god stemning og mer enn Rybakken på anlegget, og dette er bare på hotellrommet. Rundt oss er det allerede godt i gang, men det er altså i morgen den offisielle åpningen av Rio Carnival 2010 er. Åpningssermonien var egentlig i kveld, og feststemte mennesker raver i gatene rundt oss, men vi har valgt å ta det litt piano i starten.

Vi dro fra Buzios i dag tidlig med buss, en fin tur på rundt tre timer. Ved siden av oss satt svensken, men også et hyggelig par fra Australia. Det viste seg at de også hadde booket hotell på Copacabana, så vi delte drosjebil. Vanlig pris fra busstasjon til Copacabana BRL 25,- (NOK 75,-), men med Carnival-påslag ble turen kostende BRL 40,- (NOK 128,-). Godt vi var fire til å dele den regninga.

Vel inne på hotellrommet kunne vi konstatere ren madrass, AC, kjøleskap og fin utsikt mot bakgården. I toppetasjen er det treningssenter, sauna, boblebad og basseng i tillegg til en rekke solsenger. Roomservicen er passe dyr og plasseringen er perfekt.

Dagens eneste utskeielse skjedde på Aipo & Aipim en liten restaurantkjede som både var billig og bra. Som på en hotellbuffet kunne vi ha på det vi ønsket av salat, kjøtt og grønnsaker. På enden av disken ble tallerkenene veid, og vi betalte ut i fra en hektopris. Per-Eriks øyne har visstnok tidligere tilhørt en kjøttetende elefant, så han klarte å føre nesten en kilo mat i kroppen, før håndkleet ble kastet inn og sympatien kom strømmende. Dumme dumme ku!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar