lørdag 20. februar 2010

Vi har vært hos Jesus

Det har vært rolig fra oss noen dager nå. Tenker det var godt med en liten lesepause for dere der hjemme. Vi har brukt tiden på stranda og på upersonlige kjøpesenter, Per-Erik har kastet opp litt, men sverger på at han ikke er gravid, mens været har gjort sitt beste for å hindre oss i å gjøre de vanlige turisttingene her i Rio.

I dag tok vi mot til oss, og trosset overskyet himmel. Vi skulle besøke Jesus. Han har et vingespenn på 28 meter i følge infoplakaten på toppen (30 meter i følge wikipedia), måler 30 meter på sokkelesten på sokkelen, og står på toppen av fjellet Corcovado 704 meter over havet (For de av dere som har Rio de Janeiro av Åge Aleksandersen, sett den på nå, så får dere en liten leksjon med gitar og bass til). Vi kunne velge mellom tog, som er den tradisjonelle måten å komme til toppen på, eller ved hjelp av veldig velvillige taxi/van-sjåfører . Vi valgte tog, noe som var litt dyrere (ca NOK 120,- per person), tok litt lenger tid, men var veldig sjarmerende. På toppen, kan man velge om man tar heis, rulletrapp eller vanlige trapper opp til Jesus´ føtter.
På toppen var det en utrolig utsikt trass i at det var skyet og tildels oppholdsvær. Det skulle vise seg at flere visste om denne severdigheten, for overalt hvor vi gikk og sto var det folk. Kreativiteten skortet det heller ikke på, og vi kan rapportere om flerfoldig hundre fotografier av mennesker som holder armene som Jesus, foran Jesus, med fotografen i fint froskeperspektiv med linsa rettet rett opp i nesa til Jesus. Som de rebellene vi er, valgte vi å gjøre helt andre ting foran han.
Etter en liten time takket vi for at vi fikk komme, tok rulletrapp og tog ned til sentrum igjen, og busset tilbake til Copacabana for å fikse de siste tingene før avreise i morgen. Nå sier vi oss ferdig med Brasilianske storbyer, og vender nesa mot Iguazu falls, før vi videre reiser til Buenos Aires. Det vil si at vi fra i morgen er først 23 timer på buss, et lite døgn i en foss for så å kjøre 20 timer buss til. Rapport kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar