lørdag 27. februar 2010

Vårt første glimt av Buenos Aires

I dag har vi beveget oss ut av den trygge, gode leiligheten vår. Med unntak av litt matvarehandel har vi brukt mye tid inne, i en godstol, i et badekar eller ved et kjøkkenbord.

Per-Erik foreslo nasjonalmuseum, noe som ble applaudert frem høylytt med tramp av resten av flokken, så nasjonalmuseum ble målet. Per-Erik som forslagsmaker fikk også jobben som dagens guide, og kort fortalt så endte vi opp på andre siden av Buenos Aires (for all fremtid BA). Per-Erik er vant til å gå etter nordliggende maurtuer og luktesansen, å gi han et kart er som å gi han ei navigasjonshøne, han går dit høna sparker.

Men turen skulle likevel ikke vise seg å være totalt bortkastet. Etter ni stopp på den grønne metero-linja gikk vi av på stasjonen i nærheten av Av. 9 de Julio. Uvitende om hva som skulle møte oss, gikk vi rett på Obelisco de Buenos Aires, et 67 meters betongtårn bygget i anledning BAs 400-års jubileum i 1936. Dette var ikke en historie dagens guide kunne på stående fot, men selv en ulærd ved å sette pris på et nesten 70 meter høyt tårn midt i ei gate. Området rundt var veldig folksomt, og hadde mange fine kafeer og restauranter. Vi vandret litt rundt, kikket på mennesker og nøt nok en varm dag (men til en forandring med tørr luft).

Hele byturen ble avsluttet med matvarehandel på supermarked (dere aner ikke hvor deilig det er å handle egne råvarer), taxi hjem (på grunn av alt for mange poser) og middag med norsk musikk inntil.

Til alle mødre der hjemme: Vi spiser sunt, i dag var det en eller annen del av ett eller annet dyr (rødt kjøtt), grov potetmos (med soltørkede tomater) laget fra bunn og en grønnsakspanne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar