mandag 15. februar 2010

Sambaen lever

Guri malla, for et opplegg! Vi har vært på karneval i ordets rette, og fra nå av, eneste betydning. Etter mye tenking fram og tilbake, kom vi til slutt fram til at vi IKKE kunne være i Rio under karnevalet og IKKE dra til Sambodrome på den karnevalsparaden som vi ser på TV hvert år. Problemet var at de billigste billettene kostet 500 kroner og var visstnok ikke noe særlig bra, og de nest billigste kostet 1500, så de var liksom ikke noe alternativ. Vi bestemte oss for at de til 500 fikk holde for oss, og pakket zoom-linse og videokamera i veska. I ekte karnevalsånd måtte vi jo kle oss ut bittelitt vi også, i alle fall så langt budsjettet holdt. Kjersti valgte å gå som seg selv, altså prinsesse, og investerte i en tiara til 7 kroner for å understreke poenget. Per-Erik har alltid hatt en hemmelig drøm om å komme fra en rikmannsfamilie fra Tjøme med Yacht, og gjorde sitt aller beste for å se ut som en slik´en.
Metro er beste måte å komme seg rundt i byen på i disse dager, og det var det tydligvis mange som visste. Etter noe køståing i billettluka, trangtståing på banen og trangtgåing bort til Sambodrome, fant vi endelig "vår" seksjon og klemte rumpene ned på betongen og gjorde oss klar til noen timer med trangtsitting. Det er mange ulike "sambaskoler" som har hver sin parade hele kvelden og natta igjennom, og om man ønsker kan man faktisk sitte der og bli underholdt i 12 timer.
Det var noen utrolige nummer som kom dansende nedover gata. De villeste kostymene og så utrolig mange mennesker, både i paraden og på tribunene. Madonna var visst der også, men hun hadde nok minst kjøpt de nest billigste billettene, for vi så henne ikke. Etter en 3-4 timer var vi så utrolig slitne i hodet av alle sambarytmene og slitne i rumpene etter å ha sittet på betong litt for lenge, så vi bestemte oss for å tusle hjemover godt fornøyde etter en fantastisk opplevelse!
Det var jo tross alt Valentines Day, så et hjerte fullt av mennesker var vel bare å forvente. Lite opplagt da, et hjerte fylt til randen av mennesker lissom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar