fredag 5. februar 2010

Burn motherfu**er, burn!

Gårsdagen ble såpass traumatisk for oss, at vi måtte vente til i dag med å skrive om den. I dag er vi, av årsaker dere snart vil forstå, nødt til å holde oss innendørs. Per-Erik jobber litt, mens jeg gjør ikke noe fornuftig, det vil si utenom å blogge, spise kjeks og drikke Cola Zero (livets vann) da altså.

I går tok vi nok en gang turen til Lopes Mendes-stranda, som vi var på to dager tidligere også. Det var meldt litt bedre bølger, og vi tenkte å gjøre alvor ut av planen om å kanskje lære oss litt mer surfing. Denne gangen tok vi båt begge veier, slik at vi skulle ha mest mulig energi til surfinga (les: vi var late). Som vi har kunnet lese i norske medier, er det hetebølge i det sørlige Brasil, så vi gikk innom på apoteket på veien til båten (apoteket er én meter fra inngangsdøra til hostellet vårt, og kaia 2,5 meter unna, altså på andre siden av veien) for å kjøpe med oss litt solkrem med høyere faktor enn vi var i bestittelse av. 30, tenkte vi, det må jo holde. Vi har jo litt grunnlag fra før ... Idioter! Når man ikke kan surfe, ender man veldig ofte opp med å ligge mye på magen på brettet helt i vannkanten. Når vannet holder ca 31 grader og er så deilig som det kan bli, og da samtidig reflekterer de over 40 grader varme solstrålene som kommer fra den skyfrie himmelen, så hjelper det ikke at du har smurt deg med faktor 30. Vi merket ikke noe før på båten på vei hjem, men da begynte det å brenne på kroppen til Kjersti. Per-Erik er like rød, men påstår at det ikke gjør vondt. Tøffen!

Jaja, det ble en varm kveld. Det var vondt å sitte, vondt å ligge på ryggen, vondt å ligge på magen, for da krøllet huden i korsryggen seg, ja generelt vondt. Vi brukte opp ei tube after-sun med aloe vera på en halvtime, men det hjalp egentlig ikke så mye. Vi fant ut at vi var nødt til å trøste oss selv litt, og hadde pizza og øl til kveldsmat, det hjalp litt. Per-Erik mente at jeg burde ta smertestillende hvis det gjorde så vondt. Jeg mente at hvis du er så idiot, at du lar deg brenne så kraftig som jeg hadde gjort, så fortjener du ikke smertestillende, men måtte til slutt krype til korset og gi meg selv en herlig voltaren og en liten ibux. Huff. Tosk.

Så i dag er vi altså innendørs. Siste dagen på Ilha Grande, men vi skal jo rett til Buzios, som også er strandparadis, og etter det er det Rio og vi mener å ha hørt at det et par strender der også, så vi skal nok få utnyttet hetebølgen. Må bare kjøpe mer solkrem først. Og vi SKAL lære oss å surfe. Snart.

Vi har forresten tatt bilder av min røde bakside med hvite bakende midt på, men kan av private årsaker ikke legge ut bildene her, for naken på internett er en av tingene jeg har lovet meg selv at jeg ikke skal være. Sorry.

1 kommentar:

  1. Solfaktor 50 sier jeg bare.
    Ice gel mot forbrenningsskader.
    Det funker.
    Lykke til!

    SvarSlett