lørdag 13. februar 2010

Pousada Beira Mar, Ilha Grande

Ilha grande ligger 80 minutter med ferge fra det Brasilianske fastland. Det er lite veier, og forbudt for motorisert trafikk på øya, men det er en mengde båter som tar deg rundt øya, til ulike strender eller dykker-spots.

Med fergen ankommer du en liten landsby, der det er et knippe restauranter, butikker, turoperatører, dykkerbutikker og overnattingsplasser. Som andre steder er alt dette i alle prisklasser. Midt i dette virrvarret ligger hostelet Baira Mar, som drives av ei flott tysk dame og hennes stemmeløse livsledsager, og sammen har de en liten brun hund som fungerer som gneldrebikkje og vakthund. De har tre ulike prisklasser på rommene sine, hvorav det billigste er knøtlite og rått/fuktig med utsikt mot bakgården, mens de dyreste er fin plassert med utsikt over brygga og havet, med egen balkong og hengekøye. Iløpet av oppholdet fikk vi oppleve begge rommene med sine plusser og minuser. Vi gjorde mye research på nettet i forkant, og prisnivået på Ilha Grande er generelt litt høyt, så Beira Mar er en god gjennomsnittsplass.
En fellesnevner for Beira Mars rom, er at de er uten Air Condition, noe som til tider er på grensen til galskap. De dagene vi var på Ilha Grande opplevde Brasil en varmerekord med tempraturer opp mot 37 grader i Rio de Janeiro, som kun er tre timer unna. Dette er temeraturer en spinkel takvifte ikke klarer å hamle opp med. Da det i tillegg er veldig ustabilt strømnett på øya, slik at strømmen ofte uteble, og med det takvifta, ble det til tider uholdbart. Strømproblemet skal Beira Mar absolutt ikke lastes for, da dette var et problem for hele landsbyen (med unntak av de latterlig dyre resortene som hadde investert i nødagregat).
To dager ut i vårt opphold, sluttet dusjen å fungere, og siden de ikke fikk reparert dette ble vi oppgradert til et av de dyre rommene. Dette satte vi veldig pris på, da vi kunne sove i samme seng igjen. Det billige rommet hadde dobbeltseng og en enkeltseng, men varmen var for intens til å kunne sove sammen. Det dyre rommet var større, og luftigere da det vendte ut mot sjøen, noe som var veldig fint. Noe bråk på nattestid var det, men ikke mer enn en må forvente når man bor midt i en landsby med barer og restauranter på alle sider, og på grunn av været må sove med balkongdør og vinduer på vidt gap.

Beira Mar er en hverken eller plass. De som driver det er kjempekoselige, og den inkluderte frokostbuffeten er kjempegod. Rommene er enten dyre eller dårlige, men etter det vi har hørt, gjelder dette stort sett for hele øya. Det luktet litt som om noen hadde svettet i madrassen vår før oss, selv om resten er rent og pent. Vi hadde veldig fine dager her, og ville garantert bodd her igjen, men ikke forvent all verden. Et lite stalltips er forresten å ta med godt med penger, da det ikke finnes minibanker på øya.

Hostellets hjemmeside finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar