mandag 22. februar 2010

Halvveis til Buenos Aires

Vi er ankommet Iguazu Falls! 25 timer på buss høres sikkert ikke ut som et barneskirenn (er det ikke det det heter i idretten om dagen), men prøv bussene i sør-Amerika, de er helt utrolige! Vi ankom Foz do Iguazu, på tidlig ettermiddag i dag. I utgangspuntet et par timer for sent, så vi måtte vurdere sterkt om vi rakk å se den brasilianske siden av Iguazu Falls. Det skulle vise seg at det var flere nordmenn på bussen vår, og Synnøve fra Sykkylven ble med å spleise på taxi inn i parken, så da gikk transporten litt raskere, og vi rakk en liten snartur innom for et par bilder om ikke annet. Vel inne i taxien inngikk vi en liten røveravtale med taxisjåføren, som bestod i å kjøre oss til parken, vente på oss med all bagasjen i bilen mens vi fotograferte og vandret i høy luftfuktighet, kjørte oss gjennom grensekontrollen, for så å sette oss av på argentinsk side. Dette var virkelig verdt pengene. For rundt NOK 400,- (delt på tre), pluss NOK 120,- per person (inngang i nasjonalparken), fikk vi en overlegen oppvisning av hvilke krefter vann har i fritt fall. Fossene er helt nydelige, i tillegg til et fint dyreliv.
Vi er nå kommet over på argentinsk side, og til byen Puerto Iguazu, som er knøttliten (kun 32.000 innbyggere), men har alt vi trenger for de neste timene. I morgen tidlig skal vi ut i fossene igjen, men ved hjelp av båt, for så å sette oss på en ny buss som tar oss videre til Buenos Aires og denne leiligheten. Vi skal også ta noen bilder av hølet vi bor på i natt. Vi valgte å bruke Per-Eriks metode (banke på dører og håpe på det beste). Haha! Det er så dårlig, illeluktende og skittent at det bikker over til hysterisk morsomt. På tide å krype ned i lakenposene! God morgen til dere..

2 kommentarer:

  1. God tur videre til nydelige Buenos Aires, La Boca ble vel favoritten for min del, men en herlig avslappet atmosfære sammenlignet med andre naboland der en voktet som en hauk på eiendeler og hvor en burde ta veien;) Anbefaler å besøke El Paraiso restaurant i La Boca (på baksiden av hovedgatene). Fantastisk mat, vin og hyggelig, avslappet betjening i en herlig bakgård i ro og fred, med en sjarmerende gitarist/ sanger på en liten intim scene;)

    SvarSlett
  2. Hallo du :-)
    Så moro at du fortsatt følger vår tungvinte og fantastiske ferd tilbake til arbeidslivet. Vi har forskanset oss i vår flotte leilighet i kveld, men lover å finne restauranten, bli smigret av gitarister (det gjør man jo alltid), og spise god mat med hyggelig betjening til. Tusen takk for tipset :-)

    SvarSlett