torsdag 11. mars 2010

Chile, sør-Amerikas Norge

Chile minner veldig om Norge. Det er masse skog, fjell, innsjøer, tørr og litt kaldere luft og generelt mye friluftsliv som vi har valgt å benytte oss av.

Det har, som flere har lest i avisene, også i dag vært etterskjelv i Chile, men vi har i alle fall ikke merket noe. For øyeblikket befinner vi oss i Puerto Varas, men vi reiser til Pucon i morgen. Begge stedene er et godt stykke sør for der jordskjelvene har vært hardest. Denne turen er jo en gruppetur arrangert av Gap Adventures, og de følger hele tiden med på situasjonen og kommer ikke til å sende oss opp til Santiago om det ikke er trygt. Her oppe i fjellene er det uansett ikke farlig.
For å starte i rett rekkefølge, så kom vi frem i går kveld. Vi sjekket inn på hostellet som er et gammelt kråkeslott med et virrvarr av trapper, smårom, et fjernsyn av den gamle typen stående midt i en trapp med en blomstervase på. I det hele tatt, så er det mye sjarm her, og senga er av det myke slaget med dundyne. Meget bra med andre ord. Etter en kjapp samling, bestemte gruppa seg for å dra ut å spise og hyrde-Lucio kunne anbefale Las Buenas Brasas. Restaurantvalg i Puerto Varas skulle vise seg å være en av hans sterkeste sider, for maken til fiskeretter må man lenger enn til Oslo for å få tak i. Kjersti hadde en ovnsbakt hvit fisk med pølser, sopp og ostegratinering, mens Per-Erik valgte en kongekrabbe-brødsmule-melk blanding som også ble ostegratinert. Etter middagen gikk vi videre på den lokale pub'en, der Per-Erik med sin flytende sjarmørspansk fikk den mannlige bartenderen til å spille alle de versjonene han hadde av "This Love" med Maroon 5.
I dag hoppet hele gruppa på ni personer inn på en liten buss og humpet oss avgårde til Vicente Perez Rosales National Park. Der fant vi en snøkledd vulkan, en liten hissig foss, flust av trær og blomster, og vann så turkis at kongen av turkis hadde blitt sjalu. Dette var et mekka for oss med kamera og vi har nesten fått senebetennelse i knipsefingeren. Nå skal vi straks ut igjen for å forevige solnedgangen, før vi tar turen til en restaurant for å spise mer skikkelig, innmari god fisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar