torsdag 18. mars 2010

Wining and dining

Klokka var ikke mer enn ni i dag tidlig da vi satte oss inn i en minibuss på vei til vinsmaking. Litt tidlig vil nok de fleste si, men vi kan skrive under på at det gikk helt fint. Vi skulle innom to ulike vingårder: en familiebedrift og en stor superkommersiell en. På vei til og fra de ulike stedene hadde vi en guid på bussen som fortalte oss litt om vin og mye om Chile. Svært interessant å høre på og mannen hadde mye kunnskap om det meste virket det som.
Første stopp på veien var familiebedriften Cavas del Maipo, der sjefen sjøl, Jaime Romagosa sjarmerte oss i senk med sin enkle, men lidenskaplige tilnærming til vinlaging. "Den beste vinen er den du liker best, og forhåpentligvis liker mange vår." De er fem ansatte som jobber året rundt, noen flere i innhøstingen. Det aller meste gjøres manuelt for å få den beste kvaliteten, og de få maskinene som brukes har de brukt i 50 år. Vinen smakte fortreffelig og vi dro derfra med en hvit Cabernet Sauvignon som var veldig god. Prisen var heller ikke noe å klage på, vi kan leve med 36 kroner.
Neste stopp var Chiles største vingård og den åttende største på verdensbasis, Concha y Toro. Her var det meste lagt til rette for turister, og selv om det var stort og flott og imponerende, var det langt fra så sjarmerende som hos vår venn Romagosa. Over 4 millioner flasker vin ble ødelagt hos Concha y Toro under jordskjelvet, mens hos Cavas del Maipo produseres det kun 200.000 flasker i året. Det sier vel litt om størrelsesforskjellene.
Nå skal vi straks ut for en aldri så liten St. Patrick´s day-feiring. Vi hadde ingen irer i gruppa, men vi kan da ta oss et par øl for det. Vi er ferdige med gruppeturen for denne gang, men er på samme hotell som de andre på gruppa en dag til, så det blir ikke farvel riktig ennå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar