onsdag 24. mars 2010

Fitz Roy, Buenos Aires

Puh, denne vurderinga er way overdue, som de sier i statene, men det får gå.

Da vi skulle til Buenos Aires fant vi ut at det var veldig mange ferdige møblerte leiligheter til utleie til en svært gunstig pris der. Vi hadde lest oss fram til at Palermo var det beste valget for oss, et litt Grünerløkka-aktig strøk med kaféer, retauranter og butikker, og generelt god stemning. Etter et kjapt Google-søk fant vi fram til ByT Argentina, som er et firma som alene sitter på over 100 leiligheter bare i Palermo. Vi søkte, fant ei som fristet, bestilte og håpet på smertefri gjennomføring.

Og det ble det. Vi fikk kjapt bekreftelse på mail, med beskjed om å si i fra når vi kommer og avtale tidspunkt for når vi skulle møtes i leiligheten. Vi dukket opp til avtalt klokkeslett, møtte eier og utleiefirma, fikk nøkler og informasjon og vips så hadde vi 50 kvadrat helt for oss i selv i 10 dager. Herlig!
Leiligheten består av et soverom med dobbeltseng, ei stor stue og kjøkken med spisestue, godstoler og tv, bad og terrasse. Sett bort ifra et litt ustabilt internett har vi egentlig ingen ting å utsette på leiligheten. Men ikke ring på til naboen (eieren av begge leilighetene) om internettet slutter å fungere, det kan være dama til eierdama som åpner og hun er mannevond!

I nærheten finnes som sagt restauranter, kaféer, supermarkeder, slakterier og vaskeri. Det er ikke langt til klesbutikker og heller ikke langt til verken trikk, park eller museer. Leiligheten kostet forøvrig rundt NOK 250,- natta for en bestilling på mellom ei uke og en måned. Litt dyrere om du leier for kortere perioder og litt billigere om du vil bo over en måned. Seks måneder er maks om du har tenkt å bli lenge.

Vi kan anbefale denne måten å bo på, for de som er lei av hosteller og hoteller, og kanskje kunne tenke seg å lage maten sin selv. En ulempe kan jo være at det kun kommer vaskedame en gang i uka, så det blir verken skiftet på senga, skiftet håndklær eller bært ut noe søppel. Men litt må man jo klare selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar