mandag 29. mars 2010

Ellenhaus, Puerto Varas, Chile

Over alt i krokeslottet til Ellen henger det papirlappskilt med spanske, engelske og tyske beskjeder, og i bokbytte-hylla deres bugner det av tyske oversettelser. Dette i kombinasjon med navnet på hostellet kan tyde på at vi her har med tyske eiere å gjøre. Vi møtte aldri noen tyske, og betjeningen holdt en profesjonell avstand på spansk. At de i tillegg hadde blitt oppdratt i beste, tyske tradisjon kunne man se av leggetidene (litt som på leirskole, bare for voksne), Dørene ble låst klokken 02:00. Den som ikke er inne til da må sove på gata.
Det som imponerte mest med Ellenhaus var at intenettlinjene i et så gammelt hus kunne være så kjappe, og at sengen var akkurat så myk og dynen akkurat så dunete at man skulle tro at man var på besøk hos en gammel bestemor eller tante.
Puertos Varas som by er verdt et par dager av ferien. Det er en koselig liten bykjerne med gamel trehus, bra restauranttilbud med god mat og omgivelsene er nydelige med mange fjell. Etter ryktene å dømme skal det også være godt fiske, og masse masse natur man kan utfolde seg i til beins eller på sykkel. Dessverre ble byen litt i dyreste laget for vårt budsjett. De har mange ulike aktiviteter, men prisene er generelt høye (Fluefiske med guide og båt/tube NOK 1.500,- dagen). Ønsker man å sykle rundt på egenhånd har nabobutikken til Ellenhaus utleie av sykler til NOK 23,- for timen eller NOK 160,- per dag (mars 2010).
Ellenhaus kan friste med gratis frokost, gratis internett (kjapt), alle typer rom (sovesal til dobbeltrom), do og dusj på gangen, kjøkken som kan benyttes til hjemmemiddager , egen huskatt i vinterhagen og mange kriker og kroker. I tillegg er stedet veldig sentralt.
For hostellets hjemmeside, klikk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar