lørdag 27. mars 2010

Perikos hostell, Bariloche, Argentina

Dette var det første hostellet vi ikke booket selv. Etter seks måneder på tur var det godt å slippe all organisering, lene seg tilbake og heller bli organisert av vår GAP guide.

Bariloche er egentlig en stor motsetning, sport eller fedme. Den lille byen er omgitt av fjell, og ligger tett inntil en gigantisk innsjø. I tillegg er byen en sjokoladehimmel med god inspirasjon fra Sveits og deres sjokoladekultur. Det betyr at du har valget mellom å gå i fjellheimen, dykke i ferskvann, rafte, paraglide, kadle pajakk, stå på ski eller snowboard (på vinterstid, juni-september), spise sjokolade, spise is, eller du kan gjøre som oss, en fin kombinasjon. Vi hadde fine turer de dagene vi var i byen og på ettermiddagene brukte vi tiden godt på sjokoladebutikkene.
Perikos er et veldig godt hostell, med engelsk- og spansktalende betjening. Rommene er rene og luftige (i motsetning til Buenos Aires og store deler av Brasil er det klar, tørr fjelluft i Bariloche) uten AC, men med vinduer. De rommene vi så hadde varmeovner som gjør sin nytte om du skulle legge skiferien hit. Badet på vårt rom var veldig bra med stor dusj, masse varmt vann og godt trykk.
Fellesrommene er også veldig bra. Resepsjonen er stor, med en sofagruppe, lange bord med benker, tv og dvd-spiller. Det finnes også en kassegitar i det ene hjørnet, og normal vestlig radiopop strømmer ut av høyttalerne på moderat styrke frem til de sene nattetimer. Alt dette er bygget opp som varmestua på et hvilket som helst alpintanlegg med trehvite vegger og villmarkspanel. Kjøkkenet har gode kokemuligheter, to store kjøleskap der du lagrer din egen mat og drikke, et kjøkkenbord med sittebenker. Frokosten er gratis, men ikke allverdens for en som skal ut å gå i fjellet.
I bakgården har de en grill som kan brukes av gjestene, i tillegg til at de en gang i uken arrangerer felles grilling. Vi betalte 40 argentinske pesos (ca NOK 60,-) for et gigantisk grillmåltid med biff, pølse, koteletter og tilbehør. Perikos er også behjelpelige med å bestille turer og utflukter i nærområdet. Vi syntes turene var litt dyre i forhold til vårt budsjett, men for folk som reiser kortere enn oss og har litt bedre budsjett er det mange alternativer til helt ok priser (eks. Paragliding fra en av fjelltoppene med 20-30 minutters sveving over byen kostet NOK 430,- i mars 2010). Om budsjettet er litt smalere har de ansatte god oversikt over fjellturer som er verdt å få med seg. Vi er storfornøyd med både Bariloche og Periko.

For hostellets hjemmeside, klikk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar