fredag 26. mars 2010

Vi har vært i vannet, og det var storveis

I dag tidlig spratt vi opp av senga kl 07:30 (det er faktisk ganske tidlig til oss å være), slurpet i oss en bolle Kellogs Special K og satt klare med lua i hånda for å vente på vår sjåfør som ta oss ut til vår dykke- og snorkledag. Kjersti var klar for å bruke en dag i vannskorpa kikkende ned på en Per-Erik med utstyret i orden. For Per-Erik var dette ekstra stas da han skulle få gjøre noe av det han er mest glad i (se på fisk), og i tillegg slippe å betale for det. Gratulerer med dagen Per-Erik, hilsen Kjersti.

Bilen tok oss et par kilometer bort fra de trygge murene vi har vært på innsiden av omtrent siden vi kom til øya. Der ventet en båt som igjen tok oss en halvtime østover, for så å kaste oss rett ut i det blå havet.

Dykkefirmaet SSI-Margarita kjører guidede turer og sertifiseringer (bare vær obs på at dette ikke er PADI, men mest trolig like bra). Per-Eriks guide for dagen var Patricia, mens Kjersti og de andre snorklerne pent måtte klare seg selv (Det gjorde da ikke noe, vi er jo ikke tapt bak en hæsj heller. Sitat Kjersti). Sammen med Per-Erik var en tysk kar (med bart, men uten skinnbukser) og ei jente fra Sverige.
Første plaskeplass var El Velero som kunne by på sterk strøm, syv meter sikt og (på det meste) 18 meters dyp. Per-Erik som nesen kun har dykket i Asia og Egypt fant en helt annen flora under vann, og de tingene som forekommer oftest i Thailand er WOW-ting her. Kjempegøy, og ganske slitsomt (50 minutter i motstrøm tar på). Kjersti og hennes snorklevenner hadde passe sikt og med unntak av en og annen stor fisk med masse farger var første del av turen ganske kjedelig.
Etter at alle var på plass i båten igjen, var det tid for lunch. På en av småøyene hadde SSI-Margarita en hytte med grill til disposisjon, og da vi ankom stranden oste kullstekte kyllingvinger mot oss.
Andre omgang snorkling skulle vise seg å bli minneverdig. Kjersti jumpet i vannet med hendene fulle av kyllingrester, og rundt henne stimet til fisker som spiste både av kyllingbeina og menneskefingrene. Ingen skade skjedd, men veldig morsomt og fint med mange tusen fisk i alle mulige farger. Per-Erik var blitt sluppet av lenger sør, og kom etter 50 minutter drivende til sin Kjersti, og kunne tilby en liten prøvesmak av sin regulator. Puste under vann er og blir unaturlig for et menneske. Per-Erik på sin side hadde sett Sand Diver, Stonefish, Batfish, Spider Crab (Vel og merke i mindre skala og uten menneske i bakgrunn) og ulike åler. Vi kunne smilende returnere tilbake fra vår dag i vannet, og kunne med god samvittighet legge oss på senga å fjolle litt med datamaskinene våre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar