tirsdag 30. mars 2010

Hostal Willy, Pucon, Chile

Det første som møtte oss i Pucon var en gigantisk vulkan som ruvet bak på byens horisontlerret. Vi kom med buss og til fots, og lufta var klar og kald, og fra pipene rundt oss kom det røyk. God sommer!

Hostal Willy var en av plassene som var inkludert i vår GAPtur, så vi møtte streng tatt aldri betjeningen. Da vi kom, gikk vår guide inn, mottok eget nøkkelsett til nabohuset og vi hadde plutselig et lite kollektiv med de syv andre som var i vårt følge. Huset hadde fire fleremannsrom fordelt på to etasjer, tre bad, kjøkken og stor stue med TV, stereo, sofakrok og stort spisebord. Alt var rent og pent, og betjeningen skiftet handklær og redde sengene hver dag.
Pucon er en liten by med matbutikk, et par restauranter, vaskeri, utemarked, og mange utendørsaktiviteter. Hele byen er bygget opp rundt det som skjer i nærområdet, og det er ikke lite. Rett etter vår ankomst banket turoperatøren Turismo Lafquen på døren, og de kunne tilby vulkanklatring, motorcross, rafting, fisking, mountain biking, grillfester (alt inkludert) og mye annet snadder. Her står det kun på reisebudsjettet, for som ellers i Chile er prisene litt høyere enn i andre land i sør-Amerika. Vi valgte vulkanklatring som kostet ca NOK 510,- og er et "must do", og i anledning Per-Eriks bursdag, grillfest som kostet ca NOK 170,- (mars 2010). Utover dette leide vi sykler for en halv dag på en av de mange utleiefirmaene som er i Pucons hovedgate. Dette kom på ca NOK 60,- for en halv dag, og var verdt hver en krone. Flatt terreng og mye fint å se. Alt dette var Turismo Lafquen veldig behjelpelige med, de jobbet veldig profesjonelt og vi kan dessverre ikke gi mer enn fire tomler opp til dem (da vi bare er to i reisefølget).
Hostal Willy hadde alt vi trengte. De skryter av internett, men i "vårt hus" var dette så dårlig at det var mer til irritasjon enn nytte. Huset var også utstyrt med vedovn, noe som kommer godt med i dette kalde land. Bare lær av vår guides feil (en kar fra Venezuela som knapt hadde sett en vedovn før), ikke ta ut varm aske og kast rett i søppeldunken, slik blir det brann av. Vi kan med dette også bekrefte at det skal mye røykutvikling til for å sette igang røykvarsleren på Hostal Willy. Heldigvis hadde vi en brannkvinne rundt oss. Kjersti ble dagens helt med de minneverdige ordene "Shit man! Fire!", før hun snarrådig slukket brannen. Skal du til Pucon, sov hos Willy!

For hostellets hjemmeside, klikk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar