torsdag 4. mars 2010

Tango for to, altså oss!

Er man i Buenos Aires er man nødt til å gå på tango-show. Det er en ufravikelig regel, og vi ønsket ikke komme på kant med noen regelryttere, så i går dresset vi oss opp i den ene finstasen vi har og dro på tango.

De fleste store tangoplassene tilbyr ulike pakker, der du kan velge om du vil ha show, middag og drikke, show og drikke eller bare show - og det finnes selvfølgelig også VIP-avdelinger for de som har penger til sånt. Vi valgte å kjøpe bare showet på billige plasser, for så å unne oss en bedre middag på den dyreste, mest fancy restauranten vi kunne finne. Vi kan kalle det en bursdagsfeiring på forhånd for Per-Erik (han har bursdag 14. mars, og kommer til å bli biiitteliiittegranne glad for meldinger på dagen sin).
Restauranten som ble valgt heter Tomo 1. De har vakt med propp i øret i døra, og du må ta heis opp et par etasjer for å finne den. Vi ble anbefalt å reservere bord på forhånd, noe vi også forsøkte via e-post, men vi hadde ikke problemer med å få bord da vi troppet opp uten å ha fått svar på mailen. Vi fikk forøvrig svar i dag, om at det nok var lettere å ta slike reservasjoner på telefon, så da vet vi det.

Restauranten ligger midt i sentrum, like ved den store obelisken, og finurlig nok rett over gata for Porteño Tango, som var vårt andre stoppested for kvelden. Biffen var nydelig som alltid i dette landet, vinen smakte som den skulle og desserten var superduper. De har en ganske spennende innredning med blant annet strisekker kledd på veggene.
Litt over ti ruslet vi bort til tangoen og ble plassert på våre plasser, og i det vi fikk bestilt oss noe godt i glasset startet underholdninga. Vi har vel ikke sett så mye tango opp igjennom, men det inntrykket vi har hatt av tango, med strake armer, heftig snuing på hodet og litt sinte, intense ansiktsuttrykk ble ettertrykkelig bevist som feil. Denne tangoen var en imponerende oppvisning i beinbevegelser, fleksibilitet og koordinasjon. Intet midre enn fantastisk!
Rundt midnatt var det på tide å finne seg en taxi-bil hjem til leiligheten. Man kan jo ikke drive å vandre gatelangs til langt på natt. I dag skal vi være kulturelle igjen, prøve å komme oss på et par museer. I morgen sjekker vi ut herfra og skal møte gruppa vår på et hotell i sentrum, før vi setter kursen sørover i Argentina på lørdag. Over helga skal vi inn til Chile også, det blir spennende og sikkert ganske sterkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar