torsdag 11. mars 2010

Fra tango og biff til vulkanklatring og fisk

Vi har nå vært 18 dager i Argentina, og har fått med oss tre byer. Puerto Iguazu, Buenos Aires og Bariloche. Eneste fellestrekk mellom disse plassene er biff og spansk. Vi har som alle andre som har reist i Argentina spist masse biff, og blogget masse om det å spise biff. Det er en grunn til dette! Kjøttkvaliteten i Argentina er tidligere rost opp i skyene, og vi gjør det igjen. 22 biffmåltider har satt sine spor, men fy katten hvor godt det har vært. Men nå er denne saken biff, og vi er ferdig med den.

Puerto Iguazu er mer en grenselandsby som er bygget opp for å tilby turister en plass å spise og sove når de er i nasjonalparken Iguazu falls. Hvis man ikke skal se fossene er det ingen grunn til å reise hit, men hvis du er i Argentina bør Iguazu falls stå høyt på lista.

Buenos Aires er storslått med store fine parker, et yrende folkeliv, tango-show både organisert på flotte teaterscener, og mer improvisert på gata, fine restauranter, god shopping (for de som har mer penger enn oss), typete bydeler og smilende mennesker. Vi har følt oss veldig trygge i BA, med unntak av en gåtur der vi spradet rett gjennom et av de mer belastede områdene. Ingenting skjedde, men hadde det gjort kunne vi skyldt på oss selv.

Bariloche er en liten tyrolerlandsby med sjokolade og friluftsliv i en salig blanding. Fjellene som omringer byen er massive og turløypene er mange. En mulighet er å ta turen til Bariloche i juni-september og få en skikkelig skiopplevelse, men for oss må det bli en annen gang med noen andre penger enn de vi sitter på nå.

Vi er nå ankommet Chile og byen Puerto Varas som ligger 598 km unna Conception som var senteret for jordskjelvet som traff Chile for noen dager siden. Vår guide Lucio har løpende kontakt med sitt firma, GAP adventures, som så langt kan bekrefte at den delen av Chile vi skal bevege oss i er trygg. Sålangt har vi ikke sett stort til ødeleggelsene, og vi får håpe at det verste vi opplever blir sterke inntrykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar