mandag 1. mars 2010

Om tango og søndagsmarkeder

Etter uker som siamesiske tvillinger ble vi i går skilt (om ikke annet for noen timer). Per-Erik hadde et sårt ønske om å ta t-bane under hele BA, for så å gå åtte kvartaler, for til slutt å ende opp på markedet Feria de San Pedro Telmo som hver søndag er å finne i gatene rundt Plaza Dorrego i bydelen San Telmo.
På selve Plaza Dorrego er det et utall boder som blir satt opp hver markedsdag, der folk selger alt fra gamle sølvskjeer til håndmalte skilt via slitte, gamle tangosko som visstnok skal ha tilhørt en eller annen lokal tangocowboy. Det er folk over alt, de smiler, hilser og slår av en prat (heldig for de som faktisk kan spansk, men Per-Erik er dyktig til å nikke pent på alle språk). I gatene var det musikanter, performance kunstnere, og vogner som solgte sukkerristede nøtter og nypresset appelsinjuice. Ut fra bakgårder kom oppsminkete tangodansere med en dragspelar på slep for spontanshow, og man kan rett og slett si at det var god stemning.
Som den Bjørnbacken Per-Erik er, er det forståelig at han ønsker å bruke en søndag i Buenos Aires for å gå på loppemarked. Som den Bjørnbacken Per-Erik ikke er, kom han hjem til varm middag uten å ha kjøpt noe som helst. Nydelig dag som ble avsluttet med nok et godt hjemmelaget måltid. Fajitas Fiesta!
Nok en gang beskriver vel bilder mer enn ord hva som er opplevd. Per-Erik har hvertfall fått sterke følelser for Buenos Aires og Tango!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar