mandag 21. desember 2009

Ban´s diving resort, Ko Tao

Ko Tao er kjent som en av de beste dykkeøyene i Thailand, og den beste sør-øst i Thailandsbukta. Vi har som kjent en dykker blant oss, og valgte å reise til en strand der Per-Erik kunne få gode dykkeopplevelser og Kjersti kunne ligge på stranda og brune og bade kroppen. Etter litt research, kom vi fram til et godt, dog ikke veldig spektakulært valg: Sairee Beach på Ko Tao.

Her finnes det et utall steder man kan bo og like mange dykkesjapper. Vi valgte Ban´s diving resort, som er en veldig stor resort, med drøssevis av rom i ulike prisklasser og hele 39 dykkeinstruktører som kan ta deg ut til Ko Taos 26 dykkespotter. Hvert rom har én pris om du kun vil overnatte, en litt rabatert pris de dagene en dykker melder seg opp til "fun dives" og enda billigere om en av gjestene melder seg opp til dykkekurs. Vi bodde på to ulike rom. Et standard dobbeltrom med AC og varm dusj til 1000/800 bath (175/140 NOK) og et litt mer fancy dobbeltrom med AC, varm dusj, kjøleskap og balkong til 1500/1200 bath (265/210 NOK). Det første rommet var mer enn bra nok for oss, men pga en veldig stor gruppebestilling og seine avtrekkere på vårt reisefølge i forhold til å forlenge romleia, måtte vi oppgradere de siste to nettene. Det finnes også både billigere og dyrere rom man kan velge, blant annet familierom, altså noe for en hver smak.

Langs Sairee beach ligger det en rekke restauranter og resorts nede ved strandkanten, og rett bak stranda går en vei der det ligger butikker, kiosker, restauranter og alt annet du måtte trenge. Rommene til Ban´s ligger på oversiden av veien, mens den tilhørende restauranten ligger nede ved stranda, og du har den beste utsikten til en vakker solnedgang. De har også bord på selve stranda om det skulle være et ønske. På kveldstid er det flammeshow, happy hour, live musikk og god stemning på Ban´s restaurant og i baren Fishbowl.

Alt i alt er Ban´s en grei plass å bo på, spesielt om du dykker. Men, det er litt stort og upersonlig, og man føler seg litt som en del av en samlebåndsoperasjon. Det finnes flere mindre, mer koselige og personlige, men noe dyrere plasser vi nok hadde valgt om vi bare hadde vært på et par ukers ferie. Thailand er kjent for veldig smilende og hyggelige mennesker overalt, men her på Ban´s var det faktisk ikke noe særlig service å skryte av. I tillegg var vi veldig uheldige med været, men det kan jo ikke plassen lastes for.

For Ban´s hjemmeside, klikk her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar