lørdag 26. desember 2009

Tsunamien, fem år etter

I dag, 26. desember 2009 er det på dagen fem år siden det nest kraftigste jordskjelvet registrert noen sinne (mellom 9.1 og 9.3 på Richters skala) utløste en rekke voldsomme tsunamier i Indiahavet, og med det en av de mest dødelige naturkatastrofer i nyere tid. Mer enn 230 000 (Kilde Wikipedia) mennesker omkom, deriblant 84 nordmenn og 543 svensker. Indonesia ble hardest rammet med et antatt dødstall på over 160 000 (veldig usikkert tall, da redningsmannskapene var tvunget til å begrave mange i massegraver raskt for å unngå epidemier), i tillegg til at over en halv million mennesker ble hjemløse. Thailand, som vi befinner oss i, ble også hardt rammet, og var det landet som fikk mest mediadekning her hjemme. Over 8000 thailendere er bekreftet omkommet eller savnet, og det var også her de fleste av de rundt 2400 utenlandske turistene som omkom befant seg.

Her på Patong Beach, Phuket var det i kveld en minnesmarkering for de berørte av katastrofen, der det var vakker musikk, taler og lystenning på stranda. Det var gravd flere hundre hull i sanda og i hvert av dem ble det tent lys. I tillegg ble det sendt opp massevis av små varmluftsballonger som dannet en ekstra ”stjernehimmel” denne vakre 2. juledagskvelden.

2 kommentarer:

  1. Ikke noe problem å formidle stemningen med de bildene der :) Hjertelig takk - helt fantastisk å få lov å se bildene dere har tatt, blir litt nærere på en måte, hvertfall for meg. Nyt de varme dagene, skap gode minner og ta imot det livet gir!
    Klem Ida

    SvarSlett
  2. Så hyggelig at vi kunne formidle om ikke annet en liten stemningsrapport hjem til deg, Ida. Vi får håpe at neste thailandstur blir litt mindre kaotisk for dere:-)
    Klem Kjersti og Per-Erik

    SvarSlett