tirsdag 29. desember 2009

Gjenfødelse

Vi er nå ankommet Kuala Lumpur, og sjekket inn på Renaissance Hotel. For en gjenfødelse av luksusdyrene BeckBack.

Flyet landet, og vi vandret inn i en et sårt etterlengtet avbrekk fra østen. Kuala Lumpur er som en vestlig by, med skyskrapere, hel asfalt i gatene og så langt ingen boder som selger frityrkokt blekksprut. Flyplassen var midt sagt utrolig fin. Det viste seg at den er blitt kåret til årests flyplass av Airports Council International Airport Service Quality (ACI-ASQ) tre ganger, og etter våre utrente øyne å dømme er dette velfortjent. Ved utgangen finnes det en taxiskranke der man bestiller taxi etter ulike prisklasser. Budsjettbilene ligger på rundt 70 Ringgit (NOK 118,-), deluxe-bilene på rundt 100 Ringgit (NOK 168,-) og luksusbilene på rundt 200 Ringgit (NOK 336,-). På grunn av store bager ble vi nødt til å gå for en deluxe-bil, noe som passet selskapet godt siden vi tross alt var på vei til et 5-stjerners hotell.

Etter en liten time i bil og 75 kilometer borte fra flyplassen, ble vi satt av midt i smørøyet av byen med ti minuters gangavstand til TV-tårnet og Petrona Twin Towers. Hotellet er storslagent med øst- og vestfløy, et utall restauranter av ulike slag, svømmebasseng, tennisbane, treningsrom, skredder og SPA. Siden hotellet var fullbooket, og vi ikke var interessert i to enkeltsenger på røykerom, fant de det like godt å oppgradere oss til en suite(!) Det vil si at vi nå bor i tiende etasje med panoramautsikt (bildet i innlegget er fra hotellvinduet) over sentrum med egen salong, godstol og stor myk seng. Til og med vårt menneskelige avfall har så mye vann i do-skåla at det må føles som et lite Frognerbad. Alt er stort, og det er storhet.

1 kommentar:

  1. Synes dere skriver utrolig bra og kjempekult dere legger ved priseksempler og linker videre. Kjempebra blogg, har anbefalt den videre:)

    SvarSlett